• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Veelgestelde vragen

Een container huren: hoe werkt dat precies? We leggen het graag uit. Bekijk deze veelgestelde vragen of neem direct contact met ons op.

 

Vragen over bestellen en betalen


1. Waar in Nederland leveren en ledigen jullie containers?

Wij leveren afvalcontainers door heel Nederland (en halen ze ook weer op), met uitzondering van de Waddeneilanden.

2. Kan ik alleen via de website containers bestellen?

Wij accepteren alleen online bestellingen. Dan weet u zeker dat er snel een container voor uw deur staat. Bel voor hulp bij het bestellen gerust met ContainerHurenNederland: 085 - 48 95 840.

3. Hoeveel kost een afvalcontainer?

De prijs van een container verschilt per afvalsoort en maat die u kiest. Bij elke container op onze website staat een prijs inclusief 6 weken huur, btw, transport- en verwerkingskosten.

4. Zijn de tarieven inclusief btw?

De prijzen die u bij iedere container ziet staan zijn inclusief btw, 6 weken huur, transport- en verwerkingskosten.

5. Zijn de tarieven in heel Nederland geldig?

Onze tarieven zijn geldig in heel Nederland. We leveren niet op de Waddeneilanden.

6. Hoe kan ik betalen?

Uw afvalcontainer betaalt u bij ons snel en eenvoudig via iDEAL.

7. Krijg ik een bevestiging van de bestelling?

U ontvangt een bevestiging per mail. Kijk voor de zekerheid ook even in uw inbox ongewenste e-mail.

8. Kan mijn bedrijfsnaam op de factuur?

In het bestelproces kun je een bedrijfsnaam invoeren die op de factuur moet staan. De factuur zit als bijlage bij de bevestiging van uw bestelde container.

 

Vragen over levering en ophalen


9. Hoeveel ruimte is er nodig voor het plaatsen van een container?

De benodigde ruimte hangt natuurlijk af van de maat container die u bestelt. Maar als voorbeeld: containers van 3mpassen op een halve parkeerplaats. De containers van 6men 10mpassen op een hele parkeerplaats.

 

10. Hoe snel wordt mijn container geplaatst?

Als u op werkdagen voor 18.00 uur bestelt, staat er de volgende dag al een container voor uw deur. U ontvangt van ons altijd een opdrachtbevestiging per mail.

 

11. Hoe laat arriveert mijn afvalcontainer?

De aflevertijd verschilt. Maar als u een afvalcontainer 2 dagen van tevoren bestelt, kunnen we deze bijvoorbeeld gegarandeerd ’s ochtends vroeg bij u afleveren. U hoeft niet thuis te blijven voor het plaatsen van de container. Neem voor specifieke wensen gerust contact met ons op.

 

12. Heb ik een vergunning nodig voor een afvalcontainer?

Plaatst u de afvalcontainer op gemeentegrond, dan heeft u misschien een vergunning nodig. Neem bij twijfel contact op met uw gemeente.

Schade aan de stoep of weg, ten gevolge van het op uw aanwijzing plaatsen of afvoeren van de container, zijn trouwens niet voor rekening van ContainerHurenNederland.

 

13. Hoe lang mag de container blijven staan?

U huurt onze containers standaard voor 6 weken. Deze huurperiode zit inbegrepen in de containerprijs. Als u wilt halen we de container eerder op.

Let op: we halen de container alleen op als u bij ons een ophaalverzoek indient. Ook als de 6 weken al voorbij zijn, moet u zelf een verzoek indienen. Doet u dat niet dan geldt een huurbedrag van € 6,00 per dag inclusief btw.

 

14. Kan ik de container langer dan 6 weken houden?

Neem even contact met ons op als u de afvalcontainer langer dan 6 weken wilt laten staan. We rekenen daarvoor namelijk een huurbedrag van € 6,00 per dag inclusief btw.

 

15. Wanneer wordt de container opgehaald?

Uw afvalcontainer wordt niet automatisch weer opgehaald. Daarvoor moet u bij ons een ophaalverzoek indienen. Dat kan ook telefonisch via 085 - 48 95 840.Laat u de container langer staan dan 6 weken, dan geldt een huurbedrag van € 6,00 per dag inclusief btw.

 

16. Hoeveel kost een loze rit?

Komen wij langs en kunnen wij de container niet afvoeren? Bijvoorbeeld omdat deze niet vrij staat of te vol zit? Dit is dan een loze rit. Dit kost u € 90,00 inclusief btw.

 

17. Zijn er extra kosten achteraf?

Bepaal van tevoren welke afvalsoort u gaat weggooien en bestel de juiste container. Als u ander afval dan afgesproken in de container gooit, krijgt u namelijk een boete.

Een andere naheffing kunt u krijgen als u de container langer laat staan dan 6 weken. Dan betaalt u € 6,00 per dag inclusief btw.

Als de container te vol zit of niet vrij staat, rekenen we € 90,- voor een loze rit. De chauffeur kan de container dan niet meenemen.

 

Vragen over afval


18. Ik heb een container voor hout besteld maar er zit nu bouw- en sloopafval in. Wat nu?

Het kan gebeuren dat er een andere afvalsoort in uw container terechtkomt. Maar u krijgt dan wel een boete voor het verwerken van de afvalsoort. Breng ons op de hoogte voordat we de container weer komen ophalen. Dan weten we welke afvalverwerker moet langskomen en betaalt u niet voor een loze rit.

 

19. Wat als er niet toegestaan afval in de container zit?

Wij verwerken uw container op inhoud. Als er een afwijkende lading in zit krijgt u een boete. U betaalt dan voor de speciale verwerking. Breng ons op de hoogte voordat we de container weer komen ophalen. Dan betaalt u niet voor een loze rit.

 

20. Wat als er mogelijk asbesthoudend afval in de container zit?

Als er asbest of asbestgelijkend afval in de container zit, kan al het andere afval ook besmet zijn. Daarom verwerken we dan de hele container als asbest. Dit is een zeer kostbaar proces. Neem daarom altijd contact met ons op als u asbestafval vermoedt. Dan bespreken we de mogelijkheden.

 

21. Hoeveel afval mag er in de container?

Er mag geen afval uit de container vallen tijdens het transport. De containers van 3 m3, 6 men 10 mlaadt u daarom tot maximaal 20 centimeter boven de rand.

 

Overige vragen


22. Mijn vraag staat er niet bij. Wat nu?

Voor andere vragen kunt u ons contactformulier gebruiken of mailen naar [email protected]. Liever meteen antwoord? Bel ons dan via 085 - 48 95 840.