Advies nodig?
0
Goedkope Container Huren in heel NL
Met een paar klikken snel geregeld
Voor 17:00 uur besteld, volgende werkdag geleverd

Hoe lang mag bouwcontainer op openbare weg staan?

In de meeste gevallen is het toegestaan om een bouwcontainer maximaal 5 tot 14 dagen op de openbare weg te plaatsen. Maar als je een bouwafvalcontainer wil huren voor een project, is het belangrijk om de regels te kennen die jouw gemeente voorschrijft. Het is dus belangrijk dat je altijd zelf navraag doet.

Als ze akkoord zijn met enkele dagen en je hebt toch meer tijd nodig om je project te voltooien, kan je een aanvraag indienen bij je gemeente. Je moet dan aantonen dat de bouwcontainer echt niet op je eigen terrein gezet kan worden en dat de plaatsing geen onnodige overlast veroorzaakt. Als je aanvraag is goedgekeurd, is het mogelijk dat je een vergunning krijgt en mag een grote container blijven staan voor een langere periode.

Regels gemeente bouwcontainer plaatsen

De regels van de gemeente voor een bouwcontainer plaatsen in de openbare ruimte verschillen per woonplaats. De ene gemeente hanteert een toegestane periode van 2 weken, ofwel 14 dagen. De ander maar enkele dagen en in kleinere dorpen of buitengebieden is het vaak geen probleem, zolang het een veilige situatie is.

Daarnaast zijn er vaak regels die te maken hebben met hoe groot is een bouwafval container. Een container mag dan bijvoorbeeld niet groter zijn dan 2,4 meter breed, 4,5 meter lang en 2,50 meter hoog. 

Bouwafval container op openbare plek zetten, mag dat zomaar?

Zoals gezegd vindt de gemeente het vaak geen probleem als je een container een paar dagen op een openbare plek zet, zolang dit niet voor last of gevaarlijke situaties zorgt in de straat of wijk.

Ons advies is wel om altijd even contact op te nemen met de gemeente waar je woonachtig bent, om misverstanden of boetes te voorkomen. Als je je niet houdt aan de regels riskeer je namelijk dat ze de bak per direct weghalen. De kosten hiervoor worden aan jou doorberekend.

Als je akkoord hebt van de gemeente dan kun je op onze website een voordelige afvalcontainer bestellen. Benieuwd welk afval er allemaal in mag? Lees dan Wat valt onder bouwafval?.

Mag je een bouwcontainer op een parkeerplaats zetten?

Ja, het is toegestaan om een bouwcontainer op een parkeerplaats te zetten, mits de gemeente hiermee akkoord gaat. Het is een veiligere plek dan op de openbare weg of de stoep. Dan hinder je namelijk weggebruikers en voetgangers. Toch heb je in sommige gevallen een vergunning nodig, zeker als het gaat om betaalde zone of een vergunninghouders gebied.

Een container voor de deur, mag dat?

Of je een container voor de deur mag zetten verschilt per gemeente. Als je de bouwcontainer op je eigen grond of perceel plaats, dan mag dat altijd. Plaats je de container op gemeentegrond? Meestal is een aantal dagen of weken geen probleem als je hiervan melding maakt. Neem toch voor de zekerheid altijd even contact op met het gemeentehuis, want het zou natuurlijk zonde van je geld zijn als je beboet wordt.

Hoe lang mag je een bouwcontainer laten staan?

Als je een container huurt, dan is dat inclusief een aantal weken huur. Meestal is dit 4 tot 8 weken. Maar het feit dat het verhuurbedrijf deze periode geeft, wil niet zeggen dat je de bouwcontainer ook zolang mag laten staan van de gemeente. De huurtermijn fungeert dus niet als toestemming of vergunning. Deze verantwoordelijkheid ligt bij de huurder.

Heb je vragen?

Bel ons

Maandag t/m vrijdag
08:00 uur - 17:00 uur

085 - 06 08 410

E-mail

[email protected]
Antwoord binnen 1 werkdag

Mail ons
4.6Review LogoWij scoren een 4.6 op Google reviews

Container Huren Nederland

Tolnasingel 1
2411 PV Bodegraven
Nederland Bekijk op Google Maps

BTW NL175997093B03
KVK 63708477

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »