Advies nodig?
0
Goedkope Container Huren in heel NL
Met een paar klikken snel geregeld
Voor 17:00 uur besteld, volgende werkdag geleverd

Houtcontainer huren

Omschrijving
Bij een verbouwing komt veel houtafval vrij. Een houtcontainer huren biedt dan uitkomst. In deze container kun je al het sloophout afvoeren, zoals deuren, kozijnen, ondervloer, schrootjes en latjes. Ook oude houten meubels en gesloopte keukenkasten kunnen in deze afvalcontainers voor hout. Het afvoeren van afvalhout is een stuk gemakkelijker met e...

Bij een verbouwing komt veel houtafval vrij. Een houtcontainer huren biedt dan uitkomst. In deze container kun je al het sloophout afvoeren, zoals deuren, kozijnen, ondervloer, schrootjes en latjes. Ook oude houten meubels en gesloopte keukenkasten kunnen in deze afvalcontainers voor hout.

Het afvoeren van afvalhout is een stuk gemakkelijker met een afvalcontainer op jouw locatie, want dan hoef je niet steeds heen en weer te rijden naar de vuilstort of milieustraat van de gemeente. Een houtcontainer bestellen online is dan veel efficiënter.

Goedkope hout container huren in 3 stappen

Een goedkope hout container huren doe je in 3 simpele stappen. Je kiest allereerst de afvalsoort. In dit geval is dat 'houtafval'. Vervolgens maak je een keuze in het formaat van de container. Heb je een kleine of grote nodig? Tot slot selecteer je een datum waarop je de houtafval container geplaatst wilt hebben. De goedkoopste container huren regel je dus eenvoudig in onze webshop.

We hanteren heldere all in tarieven voor een houtcontainer huren en leveren snel. Als je op werkdagen voor 17:00 uur besteld, kan de houtcontainer morgen geleverd worden (of op een datum die jouw schikt). Het plaatsen, ophalen en verwerken is gratis.

Container houtafval prijs

Bekijk hieronder de tabel met de actuele container houtafval prijs van 2023. Wat kost container huren voor houtafval?

Afvalsoort: houtafvalPrijs (inclusief btw)Huur termijnNa 8 weken
3m3 houtafval container€ 1898 weken€ 10 per week
6m3 houtafval container€ 2298 weken€ 10 per week
10m3 houtafval container€ 2698 weken€ 10 per week
gesloten houtafval container 10m3€ 2798 weken€ 10 per week

 

Hout container 3m3

De houtcontainer 3m3 is geschikt voor 3 kuub houtafval (30 volle kruiwagens). Je kunt deze gebruiken voor een kleiner sloopproject, zoals schrootjesplafonds of inbouwkasten verwijderen uit je huis.

Een hout container 3m3 kost 189 euro (incl. btw, plaatsen, ophalen en verwerking) en past op een halve parkeerplaats voor je deur of op je oprit. De afmetingen zijn 250 cm lang, 150 cm breed en 100 cm hoog.

Houtcontainer 6m3

De meest gekozen formaat is de houtcontainer 6m3. Dit is een perfecte maat voor een middelgrote renovatieproject of sloopklus. Ga je bijvoorbeeld een huis strippen? Dan is het handig om deuren en kozijnen, kasten, ondervloerplaten en latten van muren direct in een afvalbak te kunnen gooien.

De prijs voor een 6 m3 container houtafval is 229 euro (all in prijs). Het verwerken, plaatsen en ophalen is gratis. Met zijn lengte van 350 cm en breedte van 180 cm past hij op één parkeerplaats.

Hout container 10m3

Bij een flinke renovatie of verbouwing is de hout container 10m3 heel handig. In deze grote houtafval containers kun je maar liefst 10 kuub (100 kruiwagens) hout afval kwijt!

Een houtcontainer 10m3 kost tussen de 279 en 289 euro en kan binnen 1 werkdag geleverd worden. Het prijsverschil zit er in of je een open bak of een houtcontainer 10m3 gesloten kiest. Deze laatste is iets duurder, maar is afsluitbaar, zodat niemand er verder bij kan.

Wat mag er in een Houtcontainer?

Hieronder tref je een lijst van wat er in een houtcontainer mag. Zorg ervoor dat je alleen toegestaan hout afval (categorie A- en B-hout) in de afvalcontainer doet, anders kunnen er kosten achteraf berekend worden.

 • Onbeschilderd en geschilderd hout

 • Gelakt of gebeitst hout

 • Hardboard/softboard

 • Laminaat en parket

 • Spaanplaat en vezelplaat

 • Houten deuren en kozijnen

 • Geplastificeerde en gefineerd hout

 • Houten meubels (zonder bekleding)

 • Geperst hout (zoals MDF, OSB en multiplex)

 • Spijkers, schroeven en bouten tot 10 mm mogen blijven zitten

Afvalcontainer A-hout, B-hout of C-hout?

Er bestaan verschillende soorten hout afval en het is daarom belangrijk om te weten welke types er in een houtafval container mogen. We maken onderscheid tussen een afvalcontainer voor A-hout en B-hout en containers voor C-hout.

 • A-Hout is ongelakt, onbehandeld en niet-geïmpregneerd.

 • B-Hout is geverfd, gelakt, gebeitst of verlijmd of samengeperst hout dat niet-geïmpregneerd is

 • C-Hout is is geïmpregneerd en wordt ook wel verduurzaamd hout genoemd. Denk bijvoorbeeld aan schuttingen, poorten en dierenhokken.

A- en B-houtafval mogen in een container voor houtafval. Deze houtsoorten kunnen namelijk goed hergebruikt worden. Na verwerking worden deze vaak toegepast als nieuwe grondstof in de spaanplaat industrie of gerecycled tot brandstof in onder meer bio-energiecentrales. Geïmpregneerd hout kan niet op deze manier verwerkt worden en valt dus onder bouwafval.

Wat is niet toegestaan in een houtafval container?

De volgende afvalhout soorten mogen niet in een houtafval container.

 • Geïmpregneerd hout (C-Hout)

 • Verontreinigd hout met andere specifieke (gevaarlijke) stoffen

 • Verbrand, rot of beschimmeld hout afval

 • Hout met brandschade of roet

 • Trespa en houtcomposiet

 • Bielzen

 • Asbest

Voor bovenstaande houtsoorten kun je een bouwafval container huren.

 • Bomen, boomstammen, stronken, groenafval, rooi- en snoeiafval

 • Rotan en rieten meubels

Voor dit soort tuinhout heb je moet je geen houtafval container huren, maar heb je een container nodig voor gemengd tuinafval.

Wat kost hout afvoeren?

De kosten voor het afvoeren van hout in een afvalcontainer kunnen variëren tussen de 26,90 euro en 63 euro per kuub (inclusief btw). 1 m3 is 1000 kilo. In de tabel hieronder zie je een overzicht van de prijzen voor houtafval afvoeren.

A en B houtafvalPrijs per kuub (m3)Totaal per volle container
3 kuub houtcontainer€ 63,00€ 189
6 kuub houtcontainer€ 38,17€ 229
10 kuub houtcontainer€ 26,90€ 269
dichte 10 kuub houtcontainer€ 27,90€ 279

Houtafval afvoeren bij milieustraat gemeente

Wil je liever hout afval afvoeren bij de milieustraat in jouw gemeente? Dan gelden er gemiddelde tarieven van 75 euro tot 125 euro per kuub (1000 kg). Deze prijzen kunnen verschillen per regio en per afvalbrengstation. Ook kan er een maximum aantal kilo's zijn die je als particulier of bedrijf per keer/periode mag aanbieden. Een houtcontainer huren is dus over het algemeen goedkoper.

Specificaties

Inhoud
3m3, 6m3, 10m3, 20m3, 40m3 (kuub)
Afmeting
3m3: 250 x 150 x 100 | 6m3: 350 x 180 x 100 | 10m3: 360 x 180 x 150 | gesloten 10m3: 350 x 175 x 200 | 20m3: 630 x 250 x 170 | 40m3: 730 x 255 x 260 (in cm, lxbxh)
Bijzonderheden
Kleur en exacte afmetingen kunnen iets afwijken
Inclusief
BTW, plaatsen, ophalen, verwerken en 8 weken huur

Dit vinden onze klanten:

4.8 / 5Based on 5 reviews
 • 5 / 5
  Gepost door: De Atlas op 5 Mei 2023
  snelle levering
 • 5 / 5
  Gepost door: Wessel en Laura op 24 Februari 2023
  Wij hebben hier twee keer een houtafval container besteld voor het afvoeren van houten planken en vloeren. Wijn zijn super te spreken over de service en de snelheid. Hele aardige bezorger die goed meedacht over de plek van de ...
  Wij hebben hier twee keer een houtafval container besteld voor het afvoeren van houten planken en vloeren. Wijn zijn super te spreken over de service en de snelheid. Hele aardige bezorger die goed meedacht over de plek van de houtcontainers. Bedankt en groetjes van Wessel en Laura uit Utrecht.
 • 5 / 5
  Gepost door: van Ast op 24 Oktober 2022
  Perfect geholpen door Laura via de chat over vragen over verschillende houtsoorten. Heb dan ook de container hier besteld.
Schrijf een review

Eerder door u bekeken:

Houtcontainer huren
Houtcontainer huren

Hout, geperst hout, geschilderd, o...

Hout, geperst hout, ges...

Direct leverbaar
€189,00 Incl. btw
Meer informatie
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »