Advies nodig?
0
Goedkope Container Huren in heel NL
Met een paar klikken snel geregeld
Voor 17:00 uur besteld, volgende werkdag geleverd

Heb je vragen?

Bel ons

Maandag t/m vrijdag
08:00 uur - 17:00 uur

085 - 06 08 410

E-mail

[email protected]
Antwoord binnen 1 werkdag

Mail ons

Bekijk hieronder de meest gestelde vragen.

BESTELLEN EN BETALEN

Ja, wij accepteren alleen online bestellingen. Op die manier kunnen wij bestellingen goed en snel afhandelen. Heeft u vragen of hulp nodig bij het bestellen? Neem dan gerust contact met ons op via 085 - 06 08 410.

Nee, u heeft geen account nodig om te bestellen. Maar het kan wel handig zijn om een account aan te maken, zodat u altijd een overzicht heeft van uw facturen en bestellingen.

Ook als u al een bestelling gedaan heeft kunt achteraf alsnog een account aanmaken en de bestelling en factuur bekijken. U dient dan wel met hetzelfde mailadres waarmee u besteld heeft een account aanmaken.

Handig om te weten: de factuur wordt ook altijd bijgevoegd in de bevestigingsmail van de bestelling, met of zonder account.

U kunt bij ons betalen met iDeal. Een iDeal betaling is gratis.

iDeal wordt ondersteund door de volgende banken:

- Rabobank
- ABN Amro Bank
- ING
- Fortis
- Friesland Bank
- SNS Regio Bank
- SNS Bank
- ASN Bank
- Triodos Bank
- Knab
- Van Lanschot Bankiers

Kijk op www.ideal.nl voor meer informatie.

Nee, contante betaling of pinbetaling bij de chauffeur is niet mogelijk.

Wij leveren afvalcontainers door heel Nederland, met uitzondering van de Waddeneilanden.

Ja, wij hanteren prijzen op onze website inclusief BTW, 8 weken huur, plaatsen, ophalen en verwerken.

Nee, in principe hanteren wij all-in tarieven en krijgt u achteraf geen naheffing of extra kosten. Maar dat is alleen op basis van onderstaande voorwaarden:

1. De juiste afvalsoort zit in de container bij het afvoeren.
Wanneer er een afvalsoort in de container gegooid is dat duurder is dan de bestelde afvalsoort, dan wordt er een correctie factuur gestuurd voor de meerprijs. Bijvoorbeeld: u heeft puin besteld, maar bij het afvoeren blijkt dit bouwafval te zijn. Dit kan ofwel door de chauffeur opgemerkt worden of bij de afvalverwerker (met foto).

2. De container kan veilig en geplaatst en afgevoerd worden.
Wanneer de chauffeur niet goed of veilig bij de container kan komen door bijvoorbeeld een gebrek aan ruimte of voertuigen die te dicht op de container geparkeerd staan, wordt er een loze rit berekend a €90,- incl. btw.

3. De container is niet gevaarlijk beladen of overbeladen.
Ook wanneer de container overbeladen is of afval uitsteekt of gevaarlijk los in de container zit, is een veilige rit niet mogelijk. Ook dan wordt er een loze rit berekend a €90,- icl btw. De belading moet aangepast worden door u en vervolgens kan er een nieuw ophaalverzoek ingediend worden.

4. Er zitten geen matrassen of elektrische apparaten in.
Matrassen mogen (i.v.m. brandgevaar) niet in de container. Ook niet in een grofvuilcontainer. Wel kunt u deze toevoegen als u dit van tevoren aangeeft. Dat kan alleen tegen een meerprijs. Er worden €50,- incl. btw voor het afvoeren per matras berekend. Geeft u het niet aan van tevoren en wordt er bij verwerking een matras aangetroffen? Dan ontvangt u alsnog een naheffing van €50,- incl. btw per matras.

Electrische apparaten zijn niet toegestaan in onze containers. Deze kunt u bij de milieustraat van uw gemeente brengen. Worden er elektrische apparaten aangetroffen in uw container? Dan ontvangt u achteraf een factuur van €30 incl. btw per apparaat.

5. De container staat langer dan 8 weken.
Na de 8 weken huurvrije periode betaalt u €10 incl. btw per week. Wij sturen u hiervoor een factuur. U dient zelf aan te geven dat de container moet worden afgevoerd. Dat kan via een ophaalverzoek.

Ja. dat kan in de meeste gevallen nog als u dit 48 uur van tevoren aan ons doorgeeft. Heeft u per ongeluk een foutje gemaakt met de datum tijdens het bestellen? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op via 085 - 06 08 410, dan kijken we wat er nog mogelijk is in de planning.

Nee, dat kan helaas niet. Deze dient u zelf te verzorgen, bijvoorbeeld via een bouwmarkt of verhuurbedrijf.

Handig om te weten:

- U hoeft de container niet af te sluiten met een dekzeil wanneer het regent of sneeuwt. Tenzij u dit zelf graag wilt. Het is niet verplicht.

- de 3m3, 6m3 en 10m3 containers hebben een lagere voorzijde dan de zijkanten en achterkant. Meestal is dit ongeveer 80 cm hoog. Bij lichter afval is dit een prima hoogte om het direct in de container te gooien. Voor zwaarder afval kan een loopplank handig zijn.

 

 

Het kan soms gebeuren dat onze e-mails in de spam-box of ongewenste email-map belanden. We adviseren u daarom om daar even te kijken. Staat het daar niet? Neem dan op werkdagen tijdens kantooruren contact met ons op via 085 - 06 08 410 of stuur een email naar [email protected].

U ontvangt van ons drie e-mails:

- direct na het bestellen ontvangt u een bestelbevestiging
- zodra de iDeal betaling succesvol is, ontvangt u een betaalbevestiging met factuur
- nadat wij de container in onze planning hebben gezet, ontvangt u een bezorgbevestiging met datum en tijdblok (deze mail ontvangt u op werkdagen tijdens kantooruren)

Ja, dat is geen probleem. In het bestelproces kunt kiezen of u particulier of zakelijk wilt bestellen. Kiest u zakelijk, dan kunt u een bedrijfsnaam invullen en komt dit op de factuur te staan. De factuur zit als bijlage bij de bevestiging van uw bestelling. Ook kunt u de factuur downloaden als u een account heeft aangemaakt.

Heeft u als bedrijf (aannemers, klusbedrijven, hoveniers, etc.) vaker containers nodig? Neem dan eens contact met ons op via 085 - 06 08 410 of mail naar [email protected]. We bespreken graag de mogelijkheden en (bulk)tarieven.

PLAATSEN EN OPHALEN

Onze planning werkt met voorkeurtijdsblokken. Standaard wordt de container geplaatst tussen 07:00 en 09:00 uur of tussen 09:00 en 11:00 uur. U ontvangt na het bestellen een bevestiging met het tijdsblok. Daarnaast ontvangt u van te voren een belletje van de chauffeur om te laten weten dat hij bijna gearriveerd is.

De exacte plaatsingstijd kunnen wij niet geven. Ook is het voorkeursblok geen garantie. Hier kan in sommige gevallen van afgeweken worden, omdat een chauffeur bijvoorbeeld te maken heeft met verkeersdrukte, pech of uitlopende opdrachten. 

Heeft u voorkeur voor een tijdsblok in de middag? Dat is geen probleem, indien u enkele dagen van tevoren de bestelling plaatst en deze voorkeur aan ons doorgeeft.

Tip: Wilt u op een bepaalde dag vroeg starten met de werkzaamheden? Bestel dan op tijd en laat de container een dag eerder plaatsen.

Ja, de chauffeur belt van tevoren om aan te geven dat hij bijna arriveert. Zorg daarom dat u goed uw telefoonnummer controleert bij het bestellen.

Ook ontvangt u nadat u besteld heeft een email van ons met daarin een tijdsblok. Doorgaans is dit tussen 07:00 en 09:00 uur of tussen 09:00-11:00 uur. Een precies tijdstip aangeven is niet mogelijk.

Heeft u voorkeur voor een tijdsblok in de middag? Dat is geen probleem, indien u enkele dagen van tevoren de bestelling plaatst en deze voorkeur aan ons doorgeeft.

Tip: Wilt u op een bepaalde dag vroeg starten met de werkzaamheden? Bestel dan op tijd en laat de container een dag eerder plaatsen.

Nee, een specifiek tijdstip aangeven is niet mogelijk. Wel ontvangt u van tevoren een belletje van de chauffeur dat hij bijna gearriveerd is.

Onze planning werkt met voorkeurtijdsblokken. Standaard wordt de container geplaatst tussen 07:00 en 09:00 uur of tussen 09:00 en 11:00 uur. U ontvangt na het bestellen een bevestiging met het tijdsblok.

De exacte plaatsingstijd kunnen wij niet geven. Ook is het voorkeursblok geen garantie. Hier kan in sommige gevallen van afgeweken worden, omdat een chauffeur bijvoorbeeld te maken heeft met verkeersdrukte, pech of uitlopende opdrachten. 

Heeft u voorkeur voor een tijdsblok in de middag? Dat is geen probleem, indien u enkele dagen van tevoren de bestelling plaatst en deze voorkeur aan ons doorgeeft.

Tip: Wilt u op een bepaalde dag vroeg starten met de werkzaamheden? Bestel dan op tijd en laat de container een dag eerder plaatsen.

Als u op werkdagen voor 17:00 uur besteld, wordt de container de volgende werkdag (meestal in de ochtend) geleverd.

Zie hieronder een overzicht van de leverdagen.

Maandag voor 17:00 uur besteld: levering dinsdag
Dinsdag voor 17:00 uur besteld: levering woensdag
Woensdag voor 17:00 uur besteld: levering donderdag
Donderdag voor 17:00 uur besteld: levering vrijdag
Vrijdag voor 17:00 uur besteld: levering maandag
Zaterdag voor 23:59 uur besteld: levering dinsdag
Zondag voor 23:59 uur besteld: levering dinsdag

Nee, wij bieden helaas geen zaterdaglevering aan. Als u op vrijdag voor 17:00 uur bestelt, dan wordt de container maandag (meestal in de ochtend) geleverd. Als u in het weekend bestelt, dan ontvangt u de container op dinsdag (ochtend).

Nee, u hoeft niet aanwezig te zijn. Als u duidelijk in het opmerkingenveld tijdens het bestellen aangeeft waar u de container wilt laten plaatsen, dan kan de chauffeur hier rekening mee houden.

Wel dient u telefonisch bereikbaar te zijn (via het telefoonnummer dat u opgeeft bij het bestellen) als zich onverhoopt toch een probleem voordoet.

Tip: Onze ervaring is dat het slim is om bij een lastige of drukke locatie bij het plaatsen aanwezig te zijn. Dan kunt u aanwijzingen geven en/of een parkeerplek(ken) van tevoren bezetten met uw auto en deze weghalen zodra de chauffeur arriveert.

Ook bij het ophalen hoeft u niet aanwezig te zijn, maar u dient wel te zorgen dat de container vrij staat en bereikbaar is voor de chauffeur. Als de container niet vrij staat, rijdt de chauffeur een loze rit en die zullen wij achteraf doorberekenen met een factuur. De kosten voor een loze rit bedragen €90,00 incl. btw.

De benodigde ruimte hangt natuurlijk af van de maat container die u bestelt. Ter indicatie: 3m3 containers passen op een halve parkeerplaats. De 6m3 en 10m3 containers passen doorgaans op een hele parkeerplaats.
U moet er rekening mee houden dat tijdens het plaatsen en afvoeren van een container 2 tot 3 parkeerplaatsen toegankelijk moeten zijn. Deze extra ruimte is namelijk nodig voor het rechtuit of zijwaarts af- en optakelen.

Afmetingen containers (kan iets afwijken):

3m3 container: hoogte 100 cm, breedte 150 cm, lengte 250 cm
6m3 container: hoogte 100 cm, breedte 180 cm, lengte 350 cm
10m3 container: hoogte 150 cm, breedte 190 cm, lengte 350 cm
afsluitbare 10m3 container: hoogte 190 cm, breedte 180 cm, lengte 350 cm

Houd bij het kiezen van een locatie rekening met de onderstaande punten:

- Zorg bij parkeerplaatsen dat er geen auto's te krap geparkeerd zijn.
- Er moet voldoende ruimte zijn om de container (zijwaarts of achterwaarts) te plaatsen. Ook de toegangsweg naar de locatie moet voldoende toegankelijk zijn voor een vrachtwagen. Denk bijvoorbeeld aan laaghangende bomen of lantaarnpalen.
- Bij het afvoeren van de container is deze een stuk zwaarder. Door het gewicht van de container en de vrachtwagen kan de onderliggende bestrating verzakken. Houd hier rekening mee en kies desnoods een andere locatie dan bijvoorbeeld uw net aangelegde oprit of bestrating.
- Ook onder de bestrating kan bij te zachte grond schade ontstaan aan leidingen, buizen, elektriciteitskabels etc.
- Overleg tijdens plaatsing met de ervaren chauffeur. Bent u niet aanwezig tijdens plaatsing, wees dan altijd goed bereikbaar via telefoon.
- Neem bij twijfel over de de locatie waar de container moet worden geplaatst contact met ons op. Wij kunnen bijvoorbeeld met u meekijken via Google Streetview.

Controleer eerst de gegevens van uw bestelling. Klopt de opgegeven plaatsingsdatum? Zo ja, neem dan contact met ons op via telefoonnummer 085 - 06 08 410.

Goed om te weten: soms kan een chauffeur vertraging hebben door het verkeer, pech of een problemen bij plaatsingen van andere opdrachten. Dit kan een afwijking in de levertijd (het tijdblok) tot gevolg hebben. Neem daarom altijd even contact met ons op als de container voor 12:00 uur niet geleverd is, zodat wij navraag kunnen doen bij de bezorgdienst.

De 8 weken huurvrij periode gaat in op de dag vanplaatsing. U geeft de plaatsingsdatum aan tijdens het bestellen. U kunt dus de container al ruim van tevoren bestellen, de besteldatum staat los van de plaatsingsdatum.

Ja, dat kan. De extra kosten buiten de inbegrepen huurperiode van 8 weken zijn € 10,00 incl. btw per week. De kosten worden achteraf in rekening gebracht met een factuur.

Nee, uw container wordt niet automatisch opgehaald. Daarvoor moet u bij ons een ophaalverzoek indienen. Dat kan ook telefonisch via 085 - 06 08 410 of via mail naar [email protected].

Laat u de container langer staan dan 8 weken, dan geldt een huurbedrag van € 8,00 per week inclusief btw. Dit wordt achteraf in rekening gebracht via een factuur.

Ja, dat is mogelijk. Zodra de volle container op uw verzoek opgehaald kan worden, kunnen we direct een nieuwe plaatsen.

Hoe werkt dat? Bestel in de webshop een nieuwe container (dit hoeft niet hetzelfde formaat of afvalsoort te zijn) en geef in het opmerkingenveld in de winkelwagen aan dat de volle container direct meegenomen kan worden.

Heeft u het opmerkingenveld over het hoofd gezien? Bel ons dan even op 085 - 06 08 410 om de wisseling kenbaar te maken.

Nee, in principe hanteren wij all-in tarieven en krijgt u achteraf geen naheffing of extra kosten. Maar dat is alleen op basis van onderstaande voorwaarden:

1. De juiste afvalsoort zit in de container bij het afvoeren.
Wanneer er een afvalsoort in de container gegooid is dat duurder is dan de bestelde afvalsoort, dan wordt er een correctie factuur gestuurd voor de meerprijs. Bijvoorbeeld: u heeft puin besteld, maar bij het afvoeren blijkt dit bouwafval te zijn. Dit kan ofwel door de chauffeur opgemerkt worden of bij de afvalverwerker (met foto).

2. De container kan veilig en geplaatst en afgevoerd worden.
Wanneer de chauffeur niet goed of veilig bij de container kan komen door bijvoorbeeld een gebrek aan ruimte of voertuigen die te dicht op de container geparkeerd staan, wordt er een loze rit berekend a €90,- incl. btw.

3. De container is niet gevaarlijk beladen of overbeladen.
Ook wanneer de container overbeladen is of afval uitsteekt of gevaarlijk los in de container zit, is een veilige rit niet mogelijk. Ook dan wordt er een loze rit berekend a €90,- icl btw. De belading moet aangepast worden door u en vervolgens kan er een nieuw ophaalverzoek ingediend worden.

4. Er zitten geen matrassen of elektrische apparaten in.
Matrassen mogen (i.v.m. brandgevaar) niet in de container. Ook niet in een grofvuilcontainer. Wel kunt u deze toevoegen als u dit van tevoren aangeeft. Dat kan alleen tegen een meerprijs. Er worden €50,- incl. btw voor het afvoeren per matras berekend. Geeft u het niet aan van tevoren en wordt er bij verwerking een matras aangetroffen? Dan ontvangt u alsnog een naheffing van €50,- incl. btw per matras.

Electrische apparaten zijn niet toegestaan in onze containers. Deze kunt u bij de milieustraat van uw gemeente brengen. Worden er elektrische apparaten aangetroffen in uw container? Dan ontvangt u achteraf een factuur van €30 incl. btw per apparaat.

5. De container staat langer dan 8 weken.
Na de 8 weken huurvrije periode betaalt u €10 incl. btw per week. Wij sturen u hiervoor een factuur. U dient zelf aan te geven dat de container moet worden afgevoerd. Dat kan via een ophaalverzoek.

Een loze rit kost €90,- incl. btw. Een loze rit wordt in rekening gebracht als wij de container niet goed en veilig kunnen afvoeren omdat deze niet vrij toegankelijk is of als de container overbeladen of gevaarlijk beladen is.

VRAGEN OVER AFVAL

Ja dat is mogelijk. Dit moet u wel eerst kenbaar maken bij onze klantenservice via 085 - 06 08 410 of per e-mail naar [email protected]. U ontvangt dan een factuur zodat u het verschil kunt bijbetalen. Of wij boeken een bedrag retour. Wij brengen de afvalverwerker en planning vervolgens op de hoogte van de wijziging.

Goed om te weten: Als u het niet van te voren kenbaar maakt, dan kan de containerinhoud worden afgekeurd op basis van niet toegestane afvalstoffen. Als de chauffeur een andere afvalsoort aantreft dan u besteld heeft, dan kan hij besluiten de container te laten staan en wordt er een loze rit a €90 incl. btw in rekening gebracht. Daarnaast ontvangt u een factuur van de meerprijs voor het aanpassen naar de aangetroffen afvalsoort.

Als u een andere afvalsoort heeft toegevoegd dan u besteld heeft, dan krijgen wij melding van de afvalverwerker over een afwijkende lading. Heeft u bijvoorbeeld een puincontainer besteld, maar daar ook grofvuil in gedaan? Dan wordt de container omgezet naar een Grofvuil container en wordt de meerprijs bij u in rekening gebracht.

De uiteindelijke inhoud van de container zijn bepalend voor de kosten. Het kan gebeuren dat u in eerste instantie uitgaat van puin maar dat er toch ook wat bouw- en sloopafval of grofvuil in terecht komt. Laat ons dit dan telefonisch (085 06 08 410) of per mail weten voordat de container wordt afgevoerd. Dan kunnen wij de afvalverwerker op de hoogte brengen. Na het afvoeren ontvangt u van ons een correctiefactuur met de juiste afvalsoort.

Wij verwerken uw container op inhoud. Als er een afwijkende lading met niet toegestaan afval in zit krijgt u een boete. U betaalt dan voor de speciale verwerking. Deze wordt nader bepaald door de afvalverwerker. Om een loze rit (€90,- incl. btw) te voorkomen, adviseren wij u ons vóór het ophalen op de hoogte te brengen van de niet toegestane afvalstoffen. Wel betaalt u dan nog steeds een nader te bepalen boete voor de speciale verwerking.

Hoe kan de container afgekeurd worden op basis van niet toegestane afvalstoffen (in het geval u dit niet zelf van tevoren aangeeft)?:

A. Door de chauffeur tijdens het afvoeren van de container
In dat geval wordt de container niet afgevoerd en wordt er contact met u opgenomen via e-mail of telefoon door onze klantenservice. Er worden kosten voor de loze rit in rekening gebracht van €90,- incl. btw. Daarna wordt een nieuwe ophaalafspraak gepland en kunt u het niet toegestane afval verwijderen uit de container of dit alsnog tegen een meerprijs laten ophalen. Uitzondering hierop is asbest of asbestgelijkende afvalstoffen. Deze belading wordt na constatering, ook als u het vervolgens verwijderd, behandeld als zijnde 'asbest bevattend'. Hier worden extra kosten voor in rekening gebracht.

B. Door de afvalverwerker bij aankomst van de container
Dit kan gebeuren als bijvoorbeeld het niet toegestane afval onderin de container is aangeboden. De container wordt dan verwerkt op basis van het aangeboden afval in de container. U ontvangt per e-mail de reden van de overtreding en de aanvullende factuur.

Als er asbest of asbestgelijkend afval in de container zit, kan al het andere afval ook besmet zijn (kruisbesmetting). Daarom wordt bij het aanbieden van asbest en/of asbestgelijkend materiaal de gehele containerinhoud verwerkt als zijnde asbest. U ontvangt voor deze speciale verwerking een aanvullende factuur.

Goed om te weten: Kosten voor het verwerken van asbest zijn zeer hoog, omdat het een kostbaar proces is met veel veiligheidsprotocollen. Neem daarom voordat u uw afval aanbiedt in de container altijd contact met ons op, wanneer u het vermoeden heeft dat het om asbest en/of asbestgelijkend materiaal gaat. Dit is ook belangrijk voor de veiligheid van uzelf, buurbewoners, onze chauffeurs en afvalverwerkers! Ook golfplaten zijn niet toegestaan in verband met de hoge kans op asbestverontreiniging, ook als u zeker weet dat deze geen asbest bevatten.

Als u zand of grond wilt laten afvoeren dan moet u rekening houden met de hoeveelheid die toegestaan is.

Hieronder een overzicht:

Grond container: zand en aarde toegestaan
Let op: het dient schoon en niet vervuild te zijn. In sommige gemeentes is voor het afvoeren van grond een schoongrond verklaring nodig die u kunt aanvragen bij uw gemeente. U bent hier zelf verantwoordelijk voor. Eventuele boetes voor speciale verwerking worden bij u in rekening gebracht.

Puin container: maximaal 10% zand, aarde niet toegestaan

Groenafval container: aanhangend grond (aan planten) maximaal 10%, zand niet toegestaan

Gemengd tuinafval container: maximaal 10% grond/zand toegestaan

Grofvuil container: niet toegestaan

Bouw- en sloopafval container: niet toegestaan

Houtafval container: niet toegestaan

Dakafval container: niet toegestaan

Nee, witgoed en andere elektrische apparaten zijnniet toegestaan in onze containers. Deze kunt u bij de milieustraat van uw gemeente brengen, zodat het op een juiste en veilige manier gerecycled kan worden. Worden er door de chauffeur of bij de afvalverwerker elektrische apparaten aangetroffen in uw container? Dan ontvangt u achteraf een factuur van €30 incl. btw per elektrisch apparaat.

Nee, electrische apparaten zijn niet toegestaan in onze containers. Deze kunt u bij de milieustraat van uw gemeente brengen, zodat deze op een juiste en veilige manier gerecycled kunnen worden. Worden er door de chauffeur of bij de verwerker elektrische apparaten aangetroffen in uw container? Dan ontvangt u achteraf een factuur van €30 incl. btw per elektrisch apparaat.

Matrassen mogen niet in de container. Ook niet in een grofvuilcontainer. Wel is dit toegestaan als u dit van tevoren aangeeft. Dat kan alleen tegen een meerprijs. Er wordt €50,- incl. btw voor het afvoeren per matras berekend. Geeft u het niet aan van tevoren en wordt er bij verwerking een matras aangetroffen? Dan ontvangt u een naheffing van €65,- incl. btw per matras.

Nee, er mogen geen autobanden in een afval container gegooid worden. Deze dient u bij de milieustraat of het afvalbrengstation van uw gemeente te brengen, zodat het op een juiste manier gerecycled kan worden.

Wordt er een autoband in uw belading aangetroffen door de chauffeur of afvalverwerker? Dan brengen wij €50,- incl. btw per stuk in rekening met een factuur.

Nee, er mogen geen golfplaten in een afval container gegooid worden. Deze kunnen namelijk asbest bevatten. Ook als dit niet het geval is bent u verplicht deze bij de milieustraat of het afvalbrengstation van uw gemeente te brengen, zodat het op een juiste manier gerecycled kan worden. Ze mogen in geen geval in de container.

Worden er golfplaten in uw belading aangetroffen door de chauffeur of de afvalverwerker? Dan wordt de container afgerekend op basis van 'asbest bevattende' belading. U ontvangt hiervoor een factuur met nader te bepalen verwerkingskosten.

VRAGEN OVER CONTAINERS

Op eigen terrein mag u altijd zonder vergunning een container plaatsen. Komt de container op gemeentegrond, dan gelden de regels die de gemeente stelt.

Het kan zijn dat u voor het plaatsen van een container in uw gemeente een vergunning nodig heeft. U bent zelf verantwoordelijk voor het informeren en het aanvragen van een eventuele vergunning voor het plaatsen van een afvalcontainer bij de gemeente. 

Indien de afvalcontainer op last van de overheid verplaatst of verwijderd dient te worden, dan zal ContainerHurenNederland alle hiermee verband houdende kosten aan u doorberekenen.

Ook kosten vanuit de gemeente door schade aan de gemeentelijke stoep of weg, ten gevolge van het op uw aanwijzing plaatsen of afvoeren van de container, kan niet verhaald worden bij ContainerHurenNederland.

Bekijk hieronder de afmetingen van onze afval containers. De exacte maten kunnen iets afwijken, omdat wij samenwerken met verschillende leveranciers.

Afmetingen 3m3 container: hoogte 100 cm, breedte 150 cm, lengte 250 cm
(Deze past op een halve parkeerplaats)

Afmetingen 6m3 container
: hoogte 100 cm, breedte 180 cm, lengte 350 cm
Afmetingen 10m3 container: hoogte 150 cm, breedte 190 cm, lengte 350 cm
Afmetingen afsluitbare 10m3 container: hoogte 190 cm, breedte 180 cm, lengte 350 cm
(Deze passen op een hele parkeerplaats)

Goed om te weten: houd er rekening mee dat tijdens het plaatsen en afvoeren van een container 2 tot 3 parkeerplaatsen toegankelijk moeten zijn. Deze extra ruimte is namelijk nodig voor het rechtuit of zijwaarts af- en optakelen.

Nee, u mag de container nooit zelf verplaatsen. Dit is niet alleen gevaarlijk, maar er bestaat ook de kans dat de chauffeur de container niet meer kan afvoeren bijvoorbeeld vanwege aanwezige ruimte, lantaarnpalen, kabels, riolering etc. U kunt hiervoor een boete krijgen.

De container mag maximaal 20 cm boven de rand van de container beladen worden. Daarnaast moet de belading goed klem, stevig en veilig in de container kunnen blijven zitten tijdens het transport. Verkeersveiligheid is zeer belangrijk, dus als de chauffeur ter plekke een te hoog of gevaarlijk beladen container aantreft, zijn wij genoodzaakt deze te laten staan. Er wordt dan een loze rit a €90 incl. btw in rekening gebracht.

Voor te hoog beladen containers die wel transportveilig zijn, worden de volgende kosten in rekening gebracht:

- Bouwafval / Sloopafval / Grofvuil / Gemengd tuinafval € 50,- excl. btw  per kuub.
- Schoon Puin / Zuiver Hout / Groen en Snoeiafval € 38,50 excl.. btw per kuub.
- Grond (indien niet vervuild) € 45,- excl. btw per kuub.

U bent als opdrachtgever/klant verantwoordelijk voor de geplaatste container. Alle kosten in geval van schade aan de container door brand, ernstige schade aan de container zelf, kosten of boetes van de gemeente, (milieu)politie of brandweer komen voor uw rekening.

Daarnaast dient u te allen tijden bij het plaatsen en ophalen van de container te zorgen dat de container vrij en veilig toegankelijk staat. Kan de container niet worden geplaatst of worden opgehaald, dan wordt er een loze rit a €90 incl. btw bij u in rekening gebracht.

Er worden geen sloten geleverd bij een afsluitbare 10 m3 container. Deze kunt u huren of kopen bij bijvoorbeeld een bouwmarkt. Meestal heeft u genoeg aan 2 (hang)sloten van 4x3 cm.

U kunt de container niet kosteloos wisselen voor een andere maat. Bedenk daarom goed van tevoren welke maat u nodig heeft en kies bij twijfel altijd een grotere maat. Met twee kleine containers bent u namelijk duurder uit dan 1 grote.

U kunt de bestelde container volmaken en daarna een nieuwe container bestellen. Bij het opmerkingenveld kunt u aangeven dat de volle container direct meegenomen kan worden.

U bent zelf verantwoordelijk voor het infomeren naar en aanvragen van een vergunning bij uw gemeente.

Als uw container op last van de gemeente of politie verplaatst moet worden berekenen wij eenmalige transportkosten à €90,00 incl. btw voor het herplaatsen van de container.

Als de container op last van de gemeente of politie verwijderd moet worden, heeft u geen recht op restitutie van het orderbedrag, ook niet als de container niet of half gevuld is.

Brengt de politie of de gemeente boetes of andere kosten in rekening bij ContainerHurenNederland? Dan zullen zij deze bij u in rekening brengen.

SPELREGELS

Wij hebben alle spelregels voor u op een rij gezet. Klik hier >

OVERIGE VRAGEN

Voor andere vragen kunt u contact met onze klantenservice op nemen via telefoonnummer 085 - 06 08 410 of een mail sturen naar [email protected].

Laat een reactie achter

Contact met Klantenservice

 

Weten welke container u nodig heeft voor uw afval? Of heeft u andere vragen over een afvalcontainer huren? Neem vrijblijvend contact met ons op voor persoonlijk advies. 

 

Richard van ContainerHurenNederland

Tel: 085 - 06 08 410

[email protected]

 

Liever dat wij contact met u opnemen? Vul dan het contactformulier in.

* Verplichte velden

Heb je vragen?

Bel ons

Maandag t/m vrijdag
08:00 uur - 17:00 uur

085 - 06 08 410

E-mail

[email protected]
Antwoord binnen 1 werkdag

Mail ons
4.6Review LogoWij scoren een 4.6 op Google reviews

Container Huren Nederland

Tolnasingel 1
2411 PV Bodegraven
Nederland Bekijk op Google Maps

BTW NL175997093B03
KVK 63708477

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »