Advies nodig?
0
Goedkope Container Huren in heel NL
Met een paar klikken snel geregeld
Voor 17:00 uur besteld, volgende werkdag geleverd

Wat valt onder houtafval?

Onder houtafval valt een breed scala aan verschillende houtsoorten. Ze zijn in te delen in 3 categorieën: Klasse A, B en C hout. Bij een hout container huren is het belangrijk om goed te kijken welke houtsoort toegestaan is.

Houtafval soorten A B C

Bekijk hieronder de lijst van de verschillende houtafval soorten:

 1. A hout is onbehandeld, onbewerkt, ongelakt, onbeschilderd, niet-gebeitst en niet-geïmpregneerd afvalhout. Deze houtsoort kan goed gerecycled worden, omdat het zuiver en schoon is. Het hout is vaak van goede kwaliteit, waardoor het ook zonder verwerking direct kan worden hergebruikt.
 2. B hout is de meest voorkomende afvalhoutsoort. Hieronder valt geperst hout, hardboard, softboard, spaanplaat, vezelplaat, houten meubels, geverfd, gelakt, geplastificeerd, gelamineerd en verlijmd hout, houten deuren en kozijnen en niet-geïmpregneerd hout. Veel houtafval valt dus onder klasse B-hout.
 3. C hout is geïmpregneerd hout. Dat betekent dat het is behandeld met bepaalde stoffen om de gebruiksduur te verlengen. Een oude schutting (gewolmaniseerd) of bielzen (geteerd) bijvoorbeeld zijn vaak behandeld om de levensduur te verlengen. Klasse C-hout is helaas wel de meest milieuonvriendelijke houtsoort. Daarom wordt het anders verwerkt dan A- en B-hout en mag het niet in een houtafval container gedeponeerd worden.

Klasse A, B en C hout overzicht

Klasse A houtKlasse B houtKlasse C hout
 • onbehandeld, onbewerkt, ongelakt, onbeschilderd, niet-gebeitst en niet-geïmpregneerd houtafval
 • geperst hout, hardboard, softboard, spaanplaat, vezelplaat, MDF, OSB
 • houten meubels
 • geverfd, gelakt hout
 • geplastificeerd, gelamineerd en verlijmd hout
 • houten deuren en kozijnen
 • Laminaat en parket
 • niet-geïmpregneerd hout
 • geïmpregneerd, gewolmaniseerd hout
 • verbrand en beschimmeld hout
 • geteerd hout

 

Wat hoort bij houtafval?

Bij houtafval hoort over het algemeen categorie A en B hout. Voorbeelden zijn onbewerkt en ongeschilderd hout (A-Hout) en geperst, geplastificeerd en geverfd hout (B-Hout). Ook je oude houten meubelen, deur, kozijn, laminaat, parket, keukenkasten, spaanplaten en vezelplaten kunnen in een houtcontainer gegooid worden. Bekijk hier wat een container huren voor houtafval kost.

C-Hout is hout dat geïmpregneerd is, zoals een tuinpaal of schutting, mag niet in een houtafvalcontainer. Deze houtsoort hoort bij grofvuil of bouwafval.

wat valt onder houtafval

 

Heb je vragen?

Bel ons

Maandag t/m vrijdag
08:00 uur - 17:00 uur

085 - 06 08 410

E-mail

[email protected]
Antwoord binnen 1 werkdag

Mail ons
4.6Review LogoWij scoren een 4.6 op Google reviews

Container Huren Nederland

Tolnasingel 1
2411 PV Bodegraven
Nederland Bekijk op Google Maps

BTW NL175997093B03
KVK 63708477

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »