Advies nodig?
0
Goedkope Container Huren in heel NL
Met een paar klikken snel geregeld
Voor 17:00 uur besteld, volgende werkdag geleverd

Waar laat ik mijn oude schutting?

Je oude schutting mag je in de meeste gevallen niet afvoeren in een houtcontainer. De reden hiervoor is dat schuttingen vaak geïmpregneerd zijn. Dat betekent dat ze behandeld zijn met chemische producten om de levensduur te verlengen. Dit zorgt ervoor dat dit type houtafval niet geschikt is voor recycling of hergebruik, maar de verbrandingsoven in moet.

Is schutting grofvuil?

Ja, een schutting valt onder grofvuil of bouw- en sloopafval. Meestal is een tuinschutting geïmpregneerd en daardoor geen geschikt houtafval om om te zetten naar houtpulp voor nieuwe grondstoffen. Ook kun je terecht bij de vuilstort van jouw gemeente om daar tegen betaling je oude schuttingen af te voeren.

Is oude schutting C hout?

Ja, een oude schutting die geïmpregneerd is valt onder Klasse C hout. In onze houtcontainers mag je alleen A en B hout doen. Lees meer over de verschillende housoorten op de pagina: Wat valt er onder houtafval.

Welke container voor schutting?

Je kunt oude schuttingen, tuinpalen en hekken of poorten die geïmpregneerd zijn kwijt in een grofvuilcontainer of bouwcontainer. Het valt onder C-hout en daarom mag het niet in een houtafvalcontainer. De is alleen geschikt voor klasse A en B hout, zoals onbehandeld hout, geschilderd hout en spaanplaat houtafval.

Oude schutting verbranden

Het is verboden om een oude schutting te verbranden. Dit kan schadelijk zijn voor de gezondheid en is slecht voor het milieu. Bij de verbranding van geïmpregneerd hout komen namelijk gevaarlijke stoffen vrij die ingeademd kunnen worden.

Op de website van Rijksoverheid kun je nalezen dat dit niet toegestaan is. Bovendien mag je schuttinghout ook niet weggooien bij het restafval. Je dient het weg te brengen naar de milieustraat van de gemeente of een speciale afvalcontainer te huren bij een externe partij.

waar laat ik oude schutting

 

Heb je vragen?

Bel ons

Maandag t/m vrijdag
08:00 uur - 17:00 uur

085 - 06 08 410

E-mail

[email protected]
Antwoord binnen 1 werkdag

Mail ons
4.6Review LogoWij scoren een 4.6 op Google reviews

Container Huren Nederland

Tolnasingel 1
2411 PV Bodegraven
Nederland Bekijk op Google Maps

BTW NL175997093B03
KVK 63708477

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »