Advies nodig?
0
Goedkope Container Huren in heel NL
Met een paar klikken snel geregeld
Voor 17:00 uur besteld, volgende werkdag geleverd

Is een keuken bouwafval?

is een keuken bouwafvalJa, een keuken is bouwafval. Vrijwel alle soorten afval die vrijkomen bij het slopen van oude keukens mogen in een container bouw- en sloopafval. Denk bijvoorbeeld aan keukenkasten, de wasbak, het aanrechtblad, planken, plinten, waterleidingen en afvoerpijpen.

Maar er zijn ook een aantal uitzonderingen. Witgoed zoals een koelkast en vaatwasser mag je niet bij bouwafval doen. Deze moet je inleveren bij de gemeente, zodat het goed verwerkt kan worden.

Waar laat ik mijn oude keuken?

Je kunt je oude keuken afvoeren naar het afvalstation in jouw gemeente of een afvalcontainer huren. Het voordeel van het laatste is dat je niet zelf hoeft te vervoeren en je dus niet je auto hoeft vol te laden of een busje of aanhangbak hoeft te huren.

Een andere optie is het aanbieden van je oude keukenblok en apparatuur op marktplaats of facebook. Dit zie je steeds vaker. Als je graag een nieuwe keuken wilt en snel af wilt van de oude, dan kan deze manier zeker de moeite lonen. Mensen met wat minder budget kunnen dan jouw keuken heel voordelig kopen. En dat geld kun je vast weer goed gebruiken voor je keukenrenovatie!

Hoeveel kuub afval keuken?

Hoeveel kuub (m3) afval een keuken is, is afhankelijk van het formaat. Meestal is het voor een normale grootte keuken tussen de 3 en 6 kuub. Dus met een 6m3 container zit je altijd wel goed. Als je dan nog ruimte over hebt, dan kun je er bijvoorbeeld nog wat grofvuil uit de schuur of van zolder bij doen. Wil je weten wat je nog meer in een bouwafval container mag doen? Lees dan verder op de pagina Wat valt onder bouwafval.

Wat kost het afvoeren van een keuken?

Het afvoeren van een keuken kost tussen de €289 en €499 euro. De prijs is afhankelijk van het formaat bouw- of grofvuil container. Voor een kleine tot middelgrote keuken heb je een 3m3 afvalcontainer nodig en voor grotere keukens een 6m3 of 10m3. 

Je kunt ook de keuken afvoeren bij het afvalstation in jouw regio. Daar worden vaak kosten per kilo in rekening gebracht. De tarieven variëren landelijk tussen de €0,97 en €2,40 per 10 kg bouw en sloopafval.

Wat te doen met mijn keukenvloer?

Als je een nieuwe keuken gaat (laten) plaatsen, dan is het ook een goed moment te bedenken of je de oude vloer wilt vervangen. Een keukenvloer van steen, hout, parket, pvc of zeil mag in een bouwcontainer gedaan worden. Ook is laminaat bouwafval. Eigenlijk alle soorten vloeren én ondervloeren vallen onder bouw-sloopafval. Ideaal dus, alles kan in één bak!

Heb je vragen?

Bel ons

Maandag t/m vrijdag
08:00 uur - 17:00 uur

085 - 06 08 410

E-mail

[email protected]
Antwoord binnen 1 werkdag

Mail ons
4.6Review LogoWij scoren een 4.6 op Google reviews

Container Huren Nederland

Tolnasingel 1
2411 PV Bodegraven
Nederland Bekijk op Google Maps

BTW NL175997093B03
KVK 63708477

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »