Advies nodig?
0
Vandaag besteld, Morgen geleverd
Goedkoopste Containers in uw regio
8 Weken Huurvrij

Puin Container

Puin Container
Omschrijving
Ben u van plan een betonnen muur af te breken, een badkamer of toilet te slopen of vloertegels te verwijderen? Dan is een puin container voor de deur ideaal. In deze afvalbak kunt u uw puinafval direct kwijt. Een puin container is geschikt voor allerlei soorten steen. Op deze pagina vindt u alle informatie over het gebruik en de verhuur van puinco...

Ben u van plan een betonnen muur af te breken, een badkamer of toilet te slopen of vloertegels te verwijderen? Dan is een puin container voor de deur ideaal.

In deze afvalbak kunt u uw puinafval direct kwijt. Een puin container is geschikt voor allerlei soorten steen. Op deze pagina vindt u alle informatie over het gebruik en de verhuur van puincontainers.

Puin container huren

Bij slopen komt vaak veel afval vrij. Een puin container huren maakt de klus een stuk gemakkelijker en efficiënter, want u kunt direct alle vrijgekomen tegels, bakstenen en beton in de afvalcontainer gooien.

Een groot voordeel is dat u alle tijd kunt besteden aan het sloopproject en geen uren bezig bent met het afvoeren van het puin naar de stortplaats van de gemeente. Laat dat maar aan Container Huren Nederland over!

Wat mag erin een puincontainer?

Onder puinafval, ook wel schoon puin genoemd, mogen allerlei soorten steen(achtige) materialen. Dit mag er allemaal in een puincontainer:

 • (Bak)stenen en (tuin)tegels
 • Bestratingspuin (met maximaal 10% zand)
 • Betonpuin
 • Dakpannen
 • Gewapend beton
 • Grind (excl. dakgrind)
 • Grindtegels
 • Kalkzandsteen
 • Metselpuin en metselspecie
 • Uitgehard restbeton
 • Wand- en vloertegels

Er zijn ook materialen die niet in de puinafvalcontainer mogen. Bekijk hiervoor de lijst met rode vinkjes. Als u niet zeker weet of een bepaalde steensoort erin mag, bel dan met onze klantenservice.

Afmetingen en inhoud grote en kleine puincontainer

Afhankelijk van de grootte van uw project kunt u kiezen tussen een grote of kleine puin container. We bieden een compact en een wat ruimer formaat aan. Dit zijn de maten en inhoud:

 • Een grote puincontainer van 6m3 (kuub) kan beladen worden met 3.000 liter, ofwel 60 volle kruiwagens puin. Afmetingen: 350 cm x 170 cm x 100 cm (lxbxh).
 • Een kleine puincontainer van 3m3 (kuub) is geschikt voor 3.000 liter, ongeveer 30 kruiwagens gevuld met puinafval. De afmeting is: 220 cm x 170 cm x 100 cm (lxbxh).

Hoe vol mag een puincontainer?

Deze mag u vullen met (schoon) puin tot maximaal 15 cm boven de rand, maar er mag geen afval uitsteken aan de zijkanten, voor- en achterzijde.

Waar kunt u de afvalcontainer neerzetten?

De 3 kuub puinbak past op een halve parkeerplaats en een 6 kuub puinafvalcontainer op een hele. De container kan neergezet worden op uw eigen terrein of oprit. Of op een parkeerplek dicht bij uw huis.

Keuzehulp: Welke container voor puin huren?

Tijdens verbouwen en afbreken komen er vaak verschillende afvalsoorten vrij. Het is belangrijk om goed van tevoren in te schatten welke container het beste bij uw klus past.

Als u alleen steenachtige materialen wilt aanbieden, dan kiest u een container voor puin. Maar het komt ook voor dat het gemengd is met bijvoorbeeld hout, grond of zand. Welke afvalcontainer is dan het meest geschikt? We helpen u graag de juiste keuze maken.

Container voor puin en zand

In een container voor puin mag u maximaal 10% van de totale inhoud zand deponeren. Dus als u meer zand dan steen heeft, is het beter om een grondcontainer te huren. Dit is wel duurder dan een puincontainer, omdat de verwerking kostbaarder is.

Container voor puin en hout

Komt er bij de sloopactiviteiten ook houtafval vrij? Dit mag niet in een container voor puin gedaan worden. Hout is een aparte afvalsoort en daarvoor heeft u een houtcontainer nodig. Wilt u liever het puinafval én het houtafval in één bak aanbieden? Dan is een bouwcontainer de beste optie.

Container voor puin en grond

Als het puin gemengd is met grond, dan is dit niet geschikt voor een puin container. Daar mogen namelijk alleen steensoorten in. Grond (dus bijvoorbeeld tuinaarde, klei en zand) moet apart aangeboden worden. Puinafval wordt namelijk direct gerecycled en dat kan niet als er aarde bij zit. Misschien kunt u de vrijgekomen grond zelf hergebruiken of huur een container voor grond.

Wat kost een Container Puin?

Voor het verbouwen van uw woonhuis of bedrijfspand heeft u waarschijnlijk een budget vastgesteld. U wilt natuurlijk binnen dit klusbudget blijven. Daarom is het belangrijk dat de kosten voor het huren van een Container Puin zo laag mogelijk is. Wij hanteren lage tarieven, we streven er altijd naar de goedkoopste containers van Nederland te verhuren!

Puin container prijs

De huurprijzen zijn afhankelijk van het formaat. In onze webshop kunt u kiezen voor een 3 m3 container of 6 m3 container. U huurt al een puin container vanaf €159. Deze voordelige prijs is inclusief 8 weken huur, de btw en de tarieven voor het bezorgen, ophalen en verwerking van al uw puinafval.

Snel en goedkoop een puincontainer bestellen

Een goedkope puincontainer bestellen is zo geregeld. Selecteer de afvalsoort 'Puin' en kies vervolgens het formaat. U hoeft dus niet zelf een puin container te kopen, want u gebruikt de bak waarschijnlijk maar eenmalig. U vult vervolgens uw gegevens in en de voorkeursdag voor plaatsing.

Zodra u betaald heeft (veilig en snel met iDeal), regelen wij de rest. Wij leveren de puincontainer super snel, in elke regio. Bestel de afvalbak voor 18:00 uur, dan kunnen wij deze de volgende (werk)dag al voor uw deur zetten.

Puinafval zelf afvoeren of op laten halen?

Er zijn regels voor het afvoeren van puinafval in uw gemeente. Steenachtige materialen mogen in ieder geval nooit in uw 'gewone' huis- en tuin afvalcontainers gegooid worden of in ondergrondse gemeentelijke afvalbakken.

Als u zelf het puinafval wilt afvoeren zult u dus moeten beschikken over een aanhangwagen en moet u flink gaan sjouwen met het zware puin. Aan het heen en weer rijden bent u kostbare tijd kwijt.

Het meest efficiënt én daardoor ook de meeste goedkope oplossing is het puinafval op laten halen. Onze afvalcontainers kunnen we vlakbij uw woning plaatsen, bijvoorbeeld op een parkeerplek. Wel zo gemakkelijk.

Zodra de klus geklaard is, kunt u online een ophaalverzoek indienen. Wij komen dan snel de puin container ophalen. Dit is bij de prijs inbegrepen.

Wij wensen u veel succes met uw sloopproject! Laat het afvoeren van puin maar aan ons over.

Klik hier om direct een kleine puin container (3 kuub) te huren >

Of bestel hier een grote container (6 kuub) voor puinafval >

Specificaties

Inhoud
3m³ (kuub) en 6m3 (kuub)
Afmeting
Afhankelijk van gekozen formaat *
Bijzonderheden
* Afmetingen en kleur kunnen iets afwijken
Inclusief
BTW, plaatsen, ophalen, verwerken en 8 weken huur

Reviews

4.8 / 5Based on 8 reviews
 • 5 / 5
  Gepost door: x op 13 December 2022
  Puincontainer werd snel neergezet en communicatie via mail is duidelijk. Zou zeker weer hier bestellen.
 • 4 / 5
  Gepost door: Olivier op 26 Oktober 2022
  jammer dat ze geen 10 kuub hebben (kon niet vanwege gewicht zeiden ze) dus heb twee keer een 6 kuub puincontainer besteld. Verder wel een goede service.
 • 5 / 5
  Gepost door: Esmé op 13 September 2022
  container is snel neergezet en nadat we hem vol hadden gebeld dat hij weer opgehaald kon worden en dat is direct de volgende dag gedaan. zou hier zo weer bestellen als ik het nodig had.
Schrijf een review

Eerder door u bekeken:

Puincontainer
Puincontainer

Puin container huren, bestel de go...

Puin container huren, b...

Direct leverbaar
€159,00 Incl. btw
Meer informatie
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »