Advies nodig?
0
Goedkope Container Huren in heel NL
Met een paar klikken snel geregeld
Voor 17:00 uur besteld, volgende werkdag geleverd

Wat kost afvoeren bouwafval?

wat kost afvoeren bouwafvalDe kosten voor het afvoeren van bouwafval is afhankelijk van de manier waarop je het afval aanbiedt. Je kunt bijvoorbeeld een bouwafval container huren of het naar de gemeente brengen. Als je gaat verbouwen of renoveren is het goed om van tevoren te bedenken hoe je het beste van al het bouw- en sloopafval af komt. 

Op deze pagina hebben we de meest actuele tarieven van 2023 voor het snel, duurzaam en goedkoop bouwafval afvoeren voor je op een rij gezet. Ook vind je nog wat handige tips.

Wat kost bouwafval storten?

De kosten voor bouwafval storten variëren per gemeente in Nederland. In kleinere dorpen zijn ze vaak wat soepeler met het inzamelen van bouw- en sloopafval dan in stedelijk gebied. In steden hanteren ze prijzen tussen de €0,35 en €3,00 per 10 kg afval (afhankelijk van de afvalsoort).

Bouwafval afvoeren kosten

Hieronder in de tabel kun je bekijken wat bouwafval afvoeren kost bij de gemeente. De tarieven kunnen verschillen per provincie. In het overzicht zie je de verschillende afvalsoorten en de goedkoopste en duurste prijzen in Nederland.

AfvalsoortKosten per 10 KG
Grof huishoudelijk afval€1,50 - €2,20
Hout (geïmpregneerd, C-hout)€1,52 - €2,35
Matrassen€1,95 - €3,34
Dakleer en bitumen€1,80 - €3,12
Spiegel- en draadglas€1,62 - €2,62
Tapijt en vloerbedekking€1,52 - €2,56
Hout (onbehandeld of geverfd, A en B-hout)€0,70 - €1,97
Groenafval€0,29 - €1,22
Autobanden€0,92 - €1,85
Schoon puin€0,29 - €0,89
Niet-schoon puin€1,74 - €2,14
Tuinaarde en zand€0,29 - €1,22

 

Afvoeren bouwafval milieustraat

Voor het afvoeren van bouwafval bij de milieustraat moet je woonachtig zijn in de betreffende gemeente. Dit kun je aantonen met een afvalpas of je legitimatie bewijs. Kijk van tevoren op de website van de gemeentelijke afvalstoffendienst om te kijken of er kosten in rekening gebracht worden, zodat je niet voor verassingen komt te staan. Ook is het goed om na te gaan hoeveel bouwafval je per periode per huishouden mag aanbieden.

Moet je geld betalen voor het afvoeren van bouwafval bij de milieustraat?

Of je moet betalen voor het afvoeren van bouwafval bij de milieustraat verschilt per gemeente. Bij kleinere gemeentes mag je meestal wel gratis wat vuilnis brengen. Je moet dan wel vaak aantonen dat je een inwoner bent in de regio. Ook zal er een maximale hoeveelheid aan verbonden zitten.

Grote steden hebben echter steeds meer regels voor het aanbieden van grof en gemengd afval. Daar moet je geld betalen voor het afvoeren van bouw en sloopafval. De prijzen variëren tussen de 33 cent en 3 euro per 10 kilogram. Dat kan dus nog aardig oplopen!

Gratis bouwafval aanbieden aan verenigingen of goede doelen

Wil je duurzaam bezig zijn? Dan is gratis bouwafval aanbieden aan verenigingen en goede doelen iets voor jou. Vaak staan lokale buurthuizen, sportplekken of bijvoorbeeld een dierenasiel te springen om bouwafval. Ze kunnen daarmee goedkoop reparaties doen in en rondom hun pand. 

Oude houten planken of keukenkastjes, plinten of een tuinhek kunnen zij misschien nog goed gebruiken. Op die manier kom je gratis van je bouwafval af.

Gebruikt bouwafval op marktplaats zetten

Je kunt er voor kiezen gebruikt bouwafval op marktplaats te zetten. Als het nog herbruikbaar is, dan kun je er soms zelfs nog wat geld aan verdienen, of het wordt in ieder geval gratis opgehaald. Bouw- en sloopafval dat voor jouw geen waarde meer heeft, kan een ander misschien juist goed gebruiken. Tegenwoordig is het bijvoorbeeld helemaal niet gek om je gebruikte wasbak, laminaat of keuken te verkopen op tweedehands marktplaatsen.

Bouwafval aan de straat zetten, mag dat?

Nee, je mag geen bouwafval aan de straat zetten. En ook niet bij de gemeentelijke ondergrondse afvalcontainers. In sommige gemeentes halen ze eens per half jaar of op afroep grofvuil op, maar dat is bedoeld voor huisraad en witgoed bijvoorbeeld, niet voor bouw- en sloopafval.

Maar waar kan ik terecht met bouwafval? Je kunt het wegbrengen bij het afvaldepot (de stort) of een container huren. Als het nog bruikbare materialen zijn, kun je misschien iemand anders er nog blij mee maken.

Container voor afvoeren bouwafval

Een container voor afvoeren bouwafval is de meest snelle en efficiënte manier om van je bouw- en sloopafval af te raken. Een bouwbak huren heeft een aantal voordelen. Ten eerste hoef je niet heen en weer te rijden naar de milieustraat en ten tweede zit je niet gebonden aan openingstijden. Bovendien kun je in een bouwcontainer veel verschillende soorten afval kwijt, en hoef je dat dus niet te sorteren. Tot slot hoef je geen aanhangwagen te huren, wat nog best wel duur kan zijn als je deze een paar dagen nodig hebt.

Heb je vragen?

Bel ons

Maandag t/m vrijdag
08:00 uur - 17:00 uur

085 - 06 08 410

E-mail

[email protected]
Antwoord binnen 1 werkdag

Mail ons
4.6Review LogoWij scoren een 4.6 op Google reviews

Container Huren Nederland

Tolnasingel 1
2411 PV Bodegraven
Nederland Bekijk op Google Maps

BTW NL175997093B03
KVK 63708477

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »