Advies nodig?
0
Goedkope Container Huren in heel NL
Met een paar klikken snel geregeld
Voor 17:00 uur besteld, volgende werkdag geleverd

Waar kan ik terecht met bouwafval?

waar kan ik terecht met bouwafvalMet bouwafval kun je terecht bij de milieustraat, vuilstort of het afvalbrengstation van jouw gemeente. Maar je kunt ook een bouw en sloopafval container huren. Dat laatste kan erg handig zijn als je een flinke verbouwing op de planning hebt staan, want dat hoef je niet steeds heen en weer te gaan naar de stort.

Maar er zijn nog een paar manieren waarop je van je bouw- en sloopafval af kunt komen, waar je misschien niet zo snel aan denkt. Zeker in het kader van duurzaamheid zijn onderstaande tips het overwegen waard.

Waar kan ik bouwafval en sloopafval inleveren?

Je kunt bouwafval en sloopafval inleveren als particulier bij het gemeentewerf. Soms moet je hiervoor betalen en zit je gebonden aan een maximum aantal kilo's. Wil je meer weten over de tarieven, bekijk dan ons blog Wat kost afvoeren bouwafval

Ook kun je bouw en sloop afval kwijt in een afvalcontainer. Deze kun je huren bij een extern afvalverwerkingsbedrijf en kan uitkomst bieden bij grote hoeveelheden. Dan ben je in één keer van al het afval af. Ook voor bedrijven is dat meestal de beste oplossing, want zij mogen vaak niet veel bouwafval inleveren bij hun gemeente.

Wat te doen met bouwafval?

Met bouwafval en sloopafval zoals hout, stenen, metaal en oud isolatiemateriaal kun je het volgende doen:

  • naar de vuilstort of milieustraat brengen
  • een bouwafvalcontainer huren
  • aanbieden op tweedehands websites
  • inleveren bij een kringloopwinkel
  • doneren aan goede doelen of sportverenigingen

Wat kost een bouwafval container huren?

Een bouwafval container huren kost tussen de € 289,- en € 515,- per 8 weken. De prijs is afhankelijk van het formaat afvalcontainer. Lees hier meer over hoe groot is een bouwafval container. Een 3m3 bouwafvalcontainer is de goedkoopste en een bouw- en sloopafval container 10m3 is de duurste variant. De prijzen zijn inclusief milieubelasting, bezorging, ophalen en afvalverwerking.

Bouwafval laten ophalen

Als je een container huurt dan kun je bouwafval laten ophalen wanneer het jou uitkomt. Je bent dus niet afhankelijk van de openingstijden van de vuilstort. Je hebt ongeveer 2 maanden de tijd om al het afval in de afvalbak te deponeren. En dan kun je hem gratis laten ophalen.

Handig om te weten: Gemeentes komen geen bouw- en sloopafval ophalen in de wijk (alleen soms grofvuil), je bent dus zelf verantwoordelijk voor de afvoer. Ook mag je het niet bij het restafval doen. Je moet bouwafval dus zelf wegbrengen of een afvalcontainer huren.

Heb je vragen?

Bel ons

Maandag t/m vrijdag
08:00 uur - 17:00 uur

085 - 06 08 410

E-mail

[email protected]
Antwoord binnen 1 werkdag

Mail ons
4.6Review LogoWij scoren een 4.6 op Google reviews

Container Huren Nederland

Tolnasingel 1
2411 PV Bodegraven
Nederland Bekijk op Google Maps

BTW NL175997093B03
KVK 63708477

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »