Advies nodig?
0
Goedkope Container Huren in heel NL
Met een paar klikken snel geregeld
Voor 17:00 uur besteld, volgende werkdag geleverd

Dakafval Container

Omschrijving
Een dakafval container op jouw locatie is handig als je een dak gaat verwijderen van je huis, garage of schuur. Bij het slopen van daken komt er vaak bitumineus afval vrij. Denk daarbij aan dakleer, bitumen of teer houdende dakbedekking. Ook fietsenschuurtjes en dierenverblijven, zoals kippenhokken kunnen bedekt zijn met dit type materiaal.  In o...

Een dakafval container op jouw locatie is handig als je een dak gaat verwijderen van je huis, garage of schuur. Bij het slopen van daken komt er vaak bitumineus afval vrij. Denk daarbij aan dakleer, bitumen of teer houdende dakbedekking. Ook fietsenschuurtjes en dierenverblijven, zoals kippenhokken kunnen bedekt zijn met dit type materiaal. 

In onze webshop kun je de goedkoopste dakafval container huren in jouw regio. Wij bieden landelijke dekking en leveren zowel aan particulieren als bedrijven. En dat allemaal binnen 1 werkdag!

Wat is dakafval?

Dakafval is het teerhoudend en bitumineus afval dat vrij komt bij het verwijderen of vervangen van platte daken van huizen, schuren, gebouwen en kunstwerken. Onder dakafval valt dakleer, teerhoudende dakbedekking en bitumen. Ook dakgrind, bitumenkit en aanklevend isolatiemateriaal behoren tot deze afvalstroom. Dit mag allemaal in een dakafvalcontainer gedaan worden.

Dakafval afvoeren

Bij dakafval afvoeren moet je op een paar dingen letten, zoals het soort dak afval. Het dient namelijk op een juiste manier aangeboden te worden. Als je bitumineus dak hebt, zoals dakleer, dan moet je dit afvoeren met een speciale container voor dakafval.

Als jouw dak bestaat uit een ander soort dakafval, zoals dakpannen, dan kun je het beste een puincontainer huren. En als er veel houtafval vrijkomt, is een houtcontainer een goede optie.

Je kunt een dakafval container huren voor 8 weken. Zodra het nodige dakafval verwijderd is komen wij de afvalcontainer ophalen en brengen het naar een afvalstation in jouw provincie die het verantwoord verwerkt en klaar maakt voor recycling.

Dakafval container 6m3

Een dakafval container 6m3 (kuub) is geschikt voor het verwijderen van grotere dakoppervlaktes. Deze afvalcontainer huren is ideaal voor het snel en eenvoudig afvoeren van dakafval. Een 6 m3 container dakafval biedt dan uitkomst.

Dakafval container 3m3

Een dakafval container 3m3 is geschikt voor de wat kleinere klussen, zoals de fietsenschuur of uitbouw. Er gaan ongeveer 30 volle kruiwagens in. De 3 m3 container dakafval past makkelijk op je oprit of een parkeerplaats voor de deur.

Bitumen container

Een bitumen container is geschikt voor bitumeus/bitumineuze en teerhoudende dakbedekking, bitumenkit, grind en dakleer. Het wordt ook wel een dakleer container of dakafvalcontainer genoemd. Dit type afval dient op een juiste manier afgevoerd te worden, omdat het schadelijk is voor het milieu. Een dakafval container huren is daarom een goede manier voor het veilig en verantwoord afvoeren van bitumen.

Is bitumen chemisch afval?

Ja, bitumen valt onder chemisch afval. Dakbedekking (bitumineus of teerhoudend) moet daarom altijd apart aangeboden worden. In dit materiaal kan namelijk ZZS voorkomen (PAK-componenten en koolteer). Bitumineus dakbedekking valt daarom onder gevaarlijke afvalstoffen en heeft de code 17 03 03*.

Waar kan ik bitumen afvoeren?

Je kunt bitumen afvoeren in dakafval containers of tegen betaling bij de gemeente brengen. Houd er rekening mee dat het verwijderen van dit type dakbedekking van platte daken een enorme klus is, want grote lappen dakleer sjouwen is zwaar. Het is daarom heel handig en een stuk minder arbeidsintensief om vlakbij de kluslocatie een dak afvalcontainer te hebben staan.

Bitumen afvoeren kosten

De kosten voor het afvoeren van bitumineus dakbedekking hebben we in onderstaande tabel overzichtelijk gemaakt. Lage all in prijzen van dakafval containers huren per kuub variëren tussen de 106,90 en 259,67 euro (inclusief btw, plaatsen, ophalen en verwerken).

Wat kost het afvoeren van bitumen?

Afvalsoort: bitumineus en teerhoudend dakafvalPrijs per kuub/m3 (incl. btw)Tarief container dakafval 2023
3 kuub container€ 259,67€ 779
6 kuub container€ 144,83€ 869
10 kuub container€ 105,90€ 1059
gesloten 10 kuub container€ 106,90€ 1069

 

Dakafval milieustraat

Als je dakleer of dakafval bij de milieustraat wilt brengen, moet je rekening houden met de hoeveelheid die je aan mag bieden. Daarnaast worden er kosten in rekening gebracht voor de verwerking. Je kunt de prijzen vaak zien op de website van het afvalbrengstation of vuilstort in jouw gemeente. Meestal is een dakafval container huren goedkoper.

Goedkoop dakleer afvoeren

Hoe kun je goedkoop dakleer afvoeren? In de meeste gevallen is een dakleer container huren de meest voordelige optie. Daarnaast kun je het aanbieden bij milieustraten. Maar gemeentes rekenen hier tegenwoordig flinke kosten per kuub teerhoudend materiaal en dakgrind.

Is dakleer chemisch afval?

Ja, dakleer wordt gezien als chemisch en gevaarlijk afval. Het bevat teerhoudend en bitumineuze stoffen die slecht zijn voor mens, dier en natuur. Dakleer is dus milieuonvriendelijk en moet daarom te allen tijden apart afgevoerd worden en mag nooit bij restafval gegooid worden. Een speciale dakafval container huren is daarom heel handig voor dit soort afval.

Specificaties

Inhoud
3m3, 6m3 en 10m3 (kuub)
Afmeting
3m3: 250 x 150 x 100 | 6m3: 350 x 180 x 100 | 10m3: 360 x 180 x 150 | gesloten 10m3: 350 x 175 x 200 (in cm, lxbxh)
Bijzonderheden
Kleur en exacte afmetingen kunnen iets afwijken
Inclusief
BTW, plaatsen, ophalen, verwerken en 8 weken huur

Dit vinden onze klanten:

4 / 5Based on 3 reviews
 • 5 / 5
  Gepost door: Abraham op 1 Maart 2023
  goede duidelijke website en snelle levering
 • 2 / 5
  Gepost door: laurens op 20 December 2022
  voorheen mocht er ook grind in, nu niet meer, is onhandig
 • 5 / 5
  Gepost door: De Dakman op 13 Oktober 2021
  Dik tevreden! Komen afspraken na.
Schrijf een review

Eerder door u bekeken:

Dakafval Container
Dakafval Container

Bitumineus dakafval, bitumen plate...

Bitumineus dakafval, bi...

Direct leverbaar
€779,00 Incl. btw
Meer informatie
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »