Advies nodig?
0
Goedkope Container Huren in heel NL
Met een paar klikken snel geregeld
Voor 17:00 uur besteld, volgende werkdag geleverd

Kun je hout gratis wegbrengen?

Bij sommige gemeentes in Nederland kun je hout gratis wegbrengen. Toch zie je steeds vaker dat milieustraten kosten in rekening brengen voor houtafval afvoeren. Dat was al enige tijd het geval voor bedrijven, die daarom tegenwoordig steeds vaker kiezen voor een houtcontainer huren, omdat dit efficiënter en goedkoper is is.

Maar ook particulieren moeten steeds vaker de portemonnee trekken voor het aanbieden van hout bij de gemeente. Dit is om verspilling tegen te gaan. De drempel voor het klakkeloos weggooien van materialen wordt hiermee hoger gemaakt.

Is hout weggooien gratis?

Nee, hout weggooien is niet altijd gratis. Je kunt op de website van het afvalbrengstation in jouw regio zien of er kosten gerekend worden voor het afvoeren van afvalhout. Ook is het belangrijk om na te gaan hoeveel hout je weg mag gooien en in welke container mag hout. Vaak gaat dit om een beperkt aantal kilo of kuub per huishouden per periode, bijvoorbeeld per 3 of 6 maanden.

Hout ophalen gratis

Er zijn bedrijven en particulieren die gratis hout ophalen. Zijn kunnen het afvalhout bijvoorbeeld nog gebruiken bij bepaalde bouwwerkzaamheden. Ook verenigingen en dierenasielen hebben regelmatig stukken hout nodig. Omdat ze een klein budget hebben speuren ze bijvoorbeeld marktplaats af voor tweedehands hout in de omgeving.

Heb je houtafval dat best nog een tweede leven kan hebben? Plaats je aanbod dan eens op een briefje bij de supermarkt of biedt het online aan, wie weet maak je iemand er blij mee. En jouw houtafval wordt gratis opgehaald. Win win situatie dus!

Hout afvoeren milieustraat

Je kunt hout afvoeren bij de milieustraat van de gemeente waarin je woonachtig bent. Je kunt dus niet zomaar overal in Nederland houtafval brengen. Soms heb je een afvalpas of legitimatie bewijs nodig, houd hier dus rekening mee. Of er kosten aan verbonden zitten, scheelt per afvalstation.

Moet je betalen voor hout afvoeren?

Ja, in sommige gevallen moet je betalen voor hout afvoeren. Als je houtafval aanbiedt bij de gemeente kan het gratis zijn, maar het kan ook zijn dat je flink moet betalen boven een bepaalde hoeveelheid. Ook zitten er vaak kosten verbonden aan het weggooien van chemisch behandeld tuinhout en geïmpregneerd hout.

Als je een container voor het afvoeren van hout huurt, dan variëren de kosten tussen de €189 (3 kuub houtcontainer) en €279 (10 kuub houtcontainer). De tarieven van houtafvalcontainers zijn inclusief btw, het plaatsen, ophalen en het verwerken van het afvalhout. In de houtcontainers mag je A en B hout gooien.

Bekijk in onderstaande tabel de huurprijzen van 2023 voor houtcontainers.

Kosten Hout afvoerenAll in prijs (incl. btw)HuurtermijnExtra kosten na 8 weken (incl. btw)
container 3m3€1898 weken€10 (per week)
container 6m3€2298 weken€10 (per week)
container 10m3€2698 weken€10 (per week)
dichte container 10m3€2798 weken€10 (per week)

 

kun je hout gratis wegbrengen

Heb je vragen?

Bel ons

Maandag t/m vrijdag
08:00 uur - 17:00 uur

085 - 06 08 410

E-mail

[email protected]
Antwoord binnen 1 werkdag

Mail ons
4.6Review LogoWij scoren een 4.6 op Google reviews

Container Huren Nederland

Tolnasingel 1
2411 PV Bodegraven
Nederland Bekijk op Google Maps

BTW NL175997093B03
KVK 63708477

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »