Advies nodig?
0
Vandaag besteld, Morgen geleverd
Goedkoopste Containers in uw regio
8 Weken Huurvrij

Grondcontainer

Grondcontainer
Omschrijving
Heeft u grond over na het uitgraven van een perceel of staat er een tuinverbouwing op de planning? Dan is een grondcontainer heel geschikt om dit af te voeren. Deze afvalcontainer is geschikt voor allerlei soorten grond, zoals tuinaarde, klei en zand. Grondcontainer huren Voor zandgrond, kleigrond, graszoden, tuinaarde en andere soorten schone gr...

Heeft u grond over na het uitgraven van een perceel of staat er een tuinverbouwing op de planning? Dan is een grondcontainer heel geschikt om dit af te voeren. Deze afvalcontainer is geschikt voor allerlei soorten grond, zoals tuinaarde, klei en zand.

Grondcontainer huren

Voor zandgrond, kleigrond, graszoden, tuinaarde en andere soorten schone grond kun je eenvoudig en snel een grondcontainer huren bij ContainerHurenNederland.nl. Wanneer u de bak voor 18:00 bestelt, kunnen wij deze - indien gewenst - de volgende werkdag al leveren.

Grondcontainers kunt u huren in twee formaten. Voor de kleinere klus is een 3m3 grondcontainer geschikt en voor de grotere projecten een 6m3 grondcontainer.

Een grondcontainer huren groter dan 3 of 6 kuub is niet mogelijk. Dit heeft te maken met het gewicht. U kunt zich voorstellen dat een volgeladen container voor grond enorm zwaar is. Met een te zware belading kan een vrachtwagen problemen veroorzaken op wegen en terreinen, zeker als daar graafwerkzaamheden plaats vinden. Dit is de reden dat er een restrictie zit op de afmeting en inhoud.

De voordelen van een grond container

Als u een huis of bijgebouw gaat bouwen dan is het noodzakelijk dat er een stuk grond afgegraven. Ook bij het herinrichten van een tuin is het belangrijk om het perceel te egaliseren. Het gebruik van een grond container kent een aantal voordelen.

 • Afgegraven grond kan direct in de container gedeponeerd worden d.m.v. kruiwagens of direct vanaf de graafmachine
 • Geen rotzooi en bergen grond of zand voor de deur of op openbaar terrein
 • Niet constant heen en weer rijden naar het afvalstraat van de gemeente
 • Veel grotere beladingscapaciteit van een grond container t.o.v. een aanhangwagen

Wat mag er in een grondcontainer?

Hieronder hebben wij een lijst gemaakt met alle grondsoorten die u in een grondcontainer mag gooien. Staat een grondsoort er niet bij? Check dit dan voor de zekerheid bij onze klantenservice.

 • Graszoden
 • Grond
 • Klei
 • Tuinaarde
 • Veen
 • Zand

Grondafval container voor schone of vervuilde grond

Een grondafval container is alleen geschikt voor schone grond, oftewel zonder verontreiniging. Vervuilde grond is niet toegestaan. Neem contact met ons op als u twijfelt of bel de gemeente voor de regels waaraan u zich moeten houden bij het afvoeren van vervuilde grond. Het is belangrijk dat u dit naleeft, want hiermee voorkomt u flinke boetes.

Welke container voor grond huren?

Als u niet alleen grond, maar ook andere afvalsoorten wilt laten ophalen dan is het belangrijk om de juiste afvalcontainer te kiezen. De juiste grondcontainer huren is niet altijd gemakkelijk. De beste tip is om zoveel mogelijk gescheiden aan te leveren. Dat is niet alleen duurzaam, maar ook vaak voordeliger.

Wij hebben een aantal veelvoorkomende situaties voor u op een rijtje gezet, zodat u precies weet welke container voor grond u moet huren. Twijfelt u over de combinatie van afvalstromen die u aanbiedt? Bel of mail ons gerust, we adviseren u graag.

Container voor grond en stenen

Bij het afgraven van een oppervlakte kunnen er zowel grond als stenen vrijkomen. In een container voor grond mogen geen stenen gegooid worden. Voor stenen kunt u het beste een puincontainer huren. Hier mag maximaal 10% zand in.

Container voor grond en tuinafval

Bij het verbouwen van tuinen komt er vaak grond en ander gemengd tuinafval vrij. Denk daarbij aan tuinmeubelen, hout en ander bouwafval. Een gemengd tuinafval container is dan het meest geschikt. In deze bak mag er maximaal 10% grond en graszoden met maximaal 5 cm grond.

Container voor grond en groenafval

Bij het egaliseren van een kavel of tuin is er vaak een combinatie van grond en groenafval aanwezig, zoals aarde met struiken en snoeiafval. In een container voor groenafval mag maximaal 25% grond. De keuze is dus afhankelijk van de hoeveelheid tuinaarde en zand dat u aanlevert.

Container voor grond en graszoden

Gaat u een gazon of grasveld afgraven? Huur dan een grondcontainer. Dit is een geschikte container voor grond en graszoden. Daarnaast zijn hierin ook klei, veen, zand en andere schonen aardsoorten toegestaan.

Container voor grond en tegels

Als u een terras gaat verwijderen heeft u te maken met grond, zand en tuintegels of klinkers. Het gebruik van een container voor grond én tegels is alleen toegestaan als u zich houdt aan bepaalde hoeveelheden. In een puincontainer mogen tegels, maar met maximaal 10% bestratingszand en geen grond. In een container voor gemengd tuinafval mag bestrating, maar niet meer dan 10% grond en graszoden met maximaal 5 cm grond. 

Container voor grond en puin

In sommige gebieden kan het voorkomen dat bij het afgraven grond en puin vrijkomen. Het is belangrijk om deze afvalstromen zoveel mogelijk te scheiden, want in een grondcontainer mag geen puin. In een container voor puin mag slechts 10% bestratingszand en is grond niet toegestaan.

Wat kost een container voor grond?

De prijs van een container voor grond varieert tussen de €339 inclusief BTW voor een 3 kuub container en €469 voor een 6 kuub. Het is dus afhankelijk van het gekozen formaat. Er zijn geen verborgen kosten, zoals milieuheffingen of toeslagen. De prijzen zijn all-in, dus er zijn geen extra kosten voor het plaatsen, ophalen, afvoeren en verwerken van het grondafval.

Grond container goedkoop

Verbouwen kost vaak veel geld, meer dan u had gehoopt. Een grond container goedkoop huren kan aanzienlijk schelen in het totale budget. Wij streven altijd naar de laagste prijzen bij de afvalverwerkingsbedrijven waar we mee samen werken, zodat wij de goedkoopste grondcontainers van Nederland kunnen aanbieden.

Container grond afvoeren

Over het afvoeren van een container grond hoeft u zich geen zorgen te maken. Wij regelen alles. Van het plaatsen van de afvalcontainer voor grond tot de afvoer en verwerking. U kunt de bak 8 weken lang zonder huurkosten gebruiken. Bent u eerder klaar of zit de container vol? Dien dan hier een verzoek in en dan komt de chauffeur de volle bak ophalen. Heeft u meer tijd nodig dan 8 weken? Dat is geen probleem. Wij rekenen hiervoor 6 euro per dag aan huurkosten.

Specificaties

Inhoud
3m³ (kuub) en 6m3 (kuub)
Afmeting
Afhankelijk van gekozen formaat *
Bijzonderheden
* Afmetingen en kleur kunnen iets afwijken
Inclusief
BTW, plaatsen, ophalen, verwerken en 8 weken huur

Reviews

5 / 5Based on 3 reviews
 • 5 / 5
  Gepost door: A.C. Meijer op 8 September 2022
  goed en betrouwbaar containerbedrijf
 • 5 / 5
  Gepost door: Anja op 4 November 2021
  samen met een groencontainer besteld
  Beiden stonden op het afgesproken tijdstip op de parkeerplaatsen
 • 5 / 5
  Gepost door: G. van Rusthoven op 18 Oktober 2021
  6 kuuber gehuurd onlangs, ging goed
Schrijf een review

Eerder door u bekeken:

Grondcontainer
Grondcontainer

Grondcontainer huren. Goedkoop en ...

Grondcontainer huren. G...

Direct leverbaar
€339,00 Incl. btw
Meer informatie
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »