Advies nodig?
0
Goedkope Container Huren in heel NL
Met een paar klikken snel geregeld
Voor 17:00 uur besteld, volgende werkdag geleverd

Grondcontainer huren

Omschrijving
Een grondcontainer huren is handig als je bijvoorbeeld je tuin gaat uitgraven voor borders of een uitbouw. Ook bij het egaliseren van een perceel komt het goed van pas. In onze grondcontainers kun je zandgrond, kleigrond, graszoden en tuinaarde doen. Op die manier kom je eenvoudig van je overtollige grondafval af. Kleine en grote hoeveelheden gron...

Een grondcontainer huren is handig als je bijvoorbeeld je tuin gaat uitgraven voor borders of een uitbouw. Ook bij het egaliseren van een perceel komt het goed van pas. In onze grondcontainers kun je zandgrond, kleigrond, graszoden en tuinaarde doen. Op die manier kom je eenvoudig van je overtollige grondafval af.

Kleine en grote hoeveelheden grond afvoeren doe je dus snel en voordelig met een grondafval container voor de deur. Dan kun je direct je zand en tuingrond kwijt op of vlakbij je eigen terrein.

Of een vergunning vereist is voor plaatsing of een schoon grond verklaring verschilt per gemeente, check dit dus altijd even van tevoren.

Grond container goedkoop

Een grond container goedkoop bestellen is met een paar klikken online geregeld. Je selecteert de afvalsoort en vervolgens het formaat van de grond container die je wilt huren. Daarna geef je een voorkeur datum voor plaatsing op en eventueel direct een datum voor het laten afvoeren.

Een goedkope container huren voor grond is bovendien veel efficiënter ten opzichte van het zelf afvoeren van aarde bij de gemeente. Daarnaast is het een stuk minder arbeidsintensief dan zelf met een aanhangwagen naar de milieustraat op en neer rijden.

Wat kost grond container huren?

De prijs voor een grond container huren varieert tussen de 339 en 469 euro inclusief BTW, plaatsen, ophalen en verwerken. Wij hanteren all in tarieven, wij doen niet aan borg betalen of andere verborgen kosten, zoals milieuheffingen of toeslagen. We bieden uitstekende service en je mag de grond container huren voor 8 weken. Daarna betaal je slechts 10 euro per week huur.

Grondcontainer prijs

In onderstaande tabel hebben we de prijzen voor grondcontainers op een rij gezet.

Afvalsoort: grond, aarde, zandTarieven 2023 (incl. btw)Prijs per kuub (m3)
3 kuub grondcontainer€ 339€ 113
6 kuub grondcontainer€ 469€ 156,33

Container grond afvoeren: snel en voordelig

Een container grond afvoeren is zo geregeld. Zodra je klaar bent met je tuinproject en de container gevuld is, vul je een ophaalverzoek in en schakelen wij onze chauffeur in die het grondafval komt ophalen. Het wordt binnen 3 dagen opgehaald en afgevoerd bij een afvalverwerker in de provincie.

Heb je een nieuwe container nodig? Geen probleem, dan kun je nog een afvalcontainer huren en deze wisselen wij direct om op de gewenste plek, zoals een parkeerplaats.

Wat mag er in een grondcontainer?

Bekijk hieronder de lijst met alle grondsoorten die je in een grondcontainer mag doen. Staat een grondsoort er niet bij? Neem dan contact op met onze klantenservice.

 • Graszoden

 • Tuinaarde

 • Moestuingrond
 • Grond

 • Klei

 • Veen

 • Zand

 • Turf

Voor een container huren op je eigen terrein heb je geen vergunning nodig. Wilt je de grondcontainer op een openbare plek zetten? Voorkom eventuele boetes en regel de benodigde vergunningen. Als containerverhuur bedrijf zijn wij hier niet voor verantwoordelijk.

Grond container 3m3 huren

Een grond container 3m3 huren is geschikt voor een kleine tot middelgrote klus. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het afgraven van een aantal vierkant meter voor een uitbouw, blokhut of pergola terras. In een grondcontainer 3m3 kunnen circa 30 volle kruiwagens aarde of zand. Ook grasmatten mogen hierin. De prijs voor deze 3 kuub container is 339 euro (all in prijs).

Als je voor 17:00 uur besteld, dan wordt de afvalcontainer de volgende werkdag geplaatst op de gewenste locatie.

Grond container huren 6m3

Voor een groter project is een grond container huren 6m3 de beste optie. Voorbeelden zijn het afgraven van een grote tuin of stuk perceel voor een aanbouw. Hier passen 60 kruiwagens klei, aarde, zwarte grond of zand in. Deze grotere containers nemen één parkeerplek in beslag. De all in prijs voor een grondcontainer 6m3 is 469 euro, inclusief btw en 8 weken huur.

Een grondcontainer 10m3 of 20 m3 huren is bij ons niet mogelijk, door het gewicht. Je kunt je voorstellen dat een volgeladen container voor grond enorm zwaar is. Met een te zware belading kan een vrachtwagen problemen veroorzaken op wegen en (privé) terreinen, zeker als daar graafwerkzaamheden plaats vinden.

De voordelen van een grondafval container

Het huren een grondafval container kent 6 voordelen ten opzichte van het zelf afvoeren van grond bij de vuilstort van de gemeente.

 1. Afgegraven schoon grond kan direct in de container gedeponeerd worden door middel van kruiwagens of met een graafmachine.

 2. Het direct afvoeren voorkomt rotzooi en bergen grond of zand voor de deur of op een openbaar terrein.

 3. Je hoeft niet constant heen en weer te rijden met je grondafval naar het afvalbrengstation van de gemeente. Dat kost geld en tijd.

 4. Je voorkomt kosten bij de vuilstort voor het aanbieden per kuub grond.

 5. Je hoeft geen aanhanger te huren bij de bouwmarkt voor een aantal dagdelen.

 6. Een grondafval container heeft een veel grotere beladingscapaciteit dan een aanhangwagen.

Waar kan ik gratis grond afvoeren?

Helaas is gratis grond afvoeren tegenwoordig heel moeilijk. Eén van de manier om het kosteloos af te voeren is het aanbieden van de aarde aan buren en omwonenden. Misschien dat iemand in de buurt juist wat aarde nodig heeft voor het ophogen van een tuin of moestuin.

Ook kun je grond gratis aanbieden op bijvoorbeeld marktplaats, zodat geïnteresseerden het kunnen komen ophalen.

Bij de meeste gemeentes kun je niet (meer) gratis schone grond of zwarte grond afvoeren. Er wordt een verwerking prijs per kuub berekend voor visueel schone grond. Daarnaast mag je ook vaak maar een beperkte hoeveelheid per periode per huishouden aanbieden.

In bepaalde regio's is het in sommige gevallen is een schone grond verklaring verplicht te hebben. Je moet dan een bewijs hebben dat de grond zonder verontreiniging aangeleverd wordt.

Vervuilde grond container

Een vervuilde grond container is iets anders dan verontreinigde grond. Vervuilde grond houdt in dat het gemengd is met andere afvalsoorten, zoals boomstronken, wortels, tegels en grind. Neem in dat geval eerst contact met ons op de spelregels van grond containers te bespreken. Hiermee voorkom je boetes. Check ook altijd of je een vergunning nodig hebt.

Welke container voor grond huren?

Wil je dus naast grond ook ander afval aanbieden? Dan is de juiste container huren belangrijk. Het afvoeren van grond in een grondafval container is onderhevig aan een aantal regels. Er mogen bijvoorbeeld geen tegels of stronken in zitten.

De beste tip is om zoveel mogelijk gescheiden aan te leveren. Dat is niet alleen duurzaam, maar ook vaak voordeliger. Wij hebben een aantal veelvoorkomende situaties voor je op een rijtje gezet, zodat je precies weet welke container voor grond je moet huren.

Container voor grond, stenen en tegels

Als je op zoek bent naar een container voor grond, steen en tegels, dan kun je het beste een grondcontainer én een aparte goedkope puincontainer huren. Bij het afgraven van een oppervlakte kunnen er zowel grond als puinsteen vrijkomen. Of bijvoorbeeld grind en klinkers. Dit puin afval mag dus niet in grond containers gedeponeerd worden.

Container voor grond en tuinafval afvoeren

Een container voor grond en tuinafval afvoeren regel je eenvoudig in onze shop. Bij het herinrichten of aanleggen van tuinen komt er vaak grond en ander gemengd tuinafval vrij. Denk daarbij aan oude tuinmeubelen, houten schuttingen en ander sloopafval.

Een gemengd tuinafval container huren is dan het meest geschikt. In deze afvalcontainer mag maximaal 10% aarde gegooid worden en graszoden met maximaal 5 cm grond.

Container voor afvoeren grond en groenafval

De beste manier voor het afvoeren grond en groenafval is een goedkope groenafval container huren. Bij het egaliseren van een kavel of tuin is er vaak een combinatie van tuinaarde en snoeiafval aanwezig, zoals kleigrond met struiken, bladeren en takken.

In een groenafvalcontainer is maximaal 25% grond toegestaan. Of je beter grond containers kunt gebruiken is dus afhankelijk van de hoeveelheid tuinaarde en zand dat je wilt afvoeren.

Specificaties

Inhoud
3m3 en 6m3 (kuub)
Afmeting
3m3: 250 x 150 x 100 | 6m3: 350 x 180 x 100 (in cm, lxbxh)
Bijzonderheden
Kleur en exacte afmetingen kunnen iets afwijken
Inclusief
BTW, plaatsen, ophalen, verwerken en 8 weken huur

Dit vinden onze klanten:

5 / 5Based on 4 reviews
 • 5 / 5
  Gepost door: Rosina op 2 Maart 2023
  Wij wilden een grond container huren voor het aanleggen van onze tuin. We hadden wat vragen over schone grond en de medewerkers waren direct heel behulpzaam aan de telefoon. De containers stonden er binnen 1 dag.
 • 5 / 5
  Gepost door: A.C. Meijer op 8 September 2022
  goed en betrouwbaar containerbedrijf
 • 5 / 5
  Gepost door: Anja op 4 November 2021
  samen met een groencontainer besteld
  Beiden stonden op het afgesproken tijdstip op de parkeerplaatsen
Schrijf een review

Eerder door u bekeken:

Grondcontainer huren
Grondcontainer huren

Grond, klei, tuinaarde, aarde, vee...

Grond, klei, tuinaarde,...

Direct leverbaar
€339,00 Incl. btw
Meer informatie
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »