Advies nodig?
0
Goedkope Container Huren in heel NL
Met een paar klikken snel geregeld
Voor 17:00 uur besteld, volgende werkdag geleverd

Is MDF houtafval?

Ja, MDF valt onder houtafval. Het hoort bij Klasse B Hout. Voor het afvoeren van MDF-hout kun je een houtcontainer bestellen. Daar kun je naast mdf platen ook andere soorten hout in gooien, zoals planken, laminaat, balken, deuren, kozijnen, triplex, plaatwerk, ondervloerplaten, hardboard en spaanplaat.

Waar valt MDF hout onder?

MDF hout valt onder B-hout. De afkorting MDF staat voor 'medium density fibreboard' en het valt in de categorie vezelplaten. Het is een mengsel van fijngemalen houtvezels en kunstharslijm. Vezelplaat en spaanplaat is één van de meest voorkomende houtafvalsoorten. MDF wordt gebruikt voor veel verschillende toepassingen door zowel particulieren als bedrijven.

Is MDF klasse B of C Hout?

MDF valt onder B hout. Onder klasse B verstaan we geperst, geplastificeerd, gelamineerd en verlijmd hout, hardboard, softboard, spaanplaat, vezelplaat (bijvoorbeeld MDF- en OSB-platen), houten meubelen, deuren en kozijnen en geverfd of gelakt hout.

MDF valt niet onder C hout. Dit type houtafval is geïmpregneerd hout, zoals tuinpalen en schuttingen.

Is MDF hout?

Ja, MDF wordt beschouwd als hout. Het bestaat uit fijngemalen houtvezels die gemengd worden met lijm en in droge toestand samengeperst worden. MDF bestaat dus voor het grootste gedeelte uit hout en valt daarom onder houtafval.

In welke container mag MDF?

MDF is toegestaan in de volgende containers:

  • houtafval container
  • grofvuil container
  • bouw en sloop container

In bovenstaande afvalcontainers mag je MDF-afval deponeren. Wel is het natuurlijk het meest milieuvriendelijk en beter voor je portemonnee als je zoveel mogelijk het houtafval scheidt van andere afvalsoorten. Een houtcontainer is geschikt voor mdf en andere A en B houtsoorten. Lees meer op de pagina: Welke container mag hout?

Je kunt er ook voor kiezen om oude vezelplaten van MDF bij het afvalbrengstation of de milieustraat te brengen van jouw gemeente. Houd er rekening mee dat je bij de meeste gemeentes slechts een beperkte hoeveelheid per huishouden mag aanbieden en er daarnaast kosten in rekening gebracht kunnen worden.

MDF recycling

MDF is goed te recyclen voor hergebruik en het is daarom een duurzaam product. Bij toepassingen binnenshuis gaat het lange tijd mee. Oude MDF platen, onbeschilderd en beschilderd of gelakt, worde samen met ander houtafval in een grote shredder vermalen tot fijne houtvezels. Deze vezels kunnen weer gebruikt worden als grondstof voor nieuwe geperste houtsoorten, zoals spaanplaten.

is mdf houtafval

 

Heb je vragen?

Bel ons

Maandag t/m vrijdag
08:00 uur - 17:00 uur

085 - 06 08 410

E-mail

[email protected]
Antwoord binnen 1 werkdag

Mail ons
4.6Review LogoWij scoren een 4.6 op Google reviews

Container Huren Nederland

Tolnasingel 1
2411 PV Bodegraven
Nederland Bekijk op Google Maps

BTW NL175997093B03
KVK 63708477

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »