Advies nodig?
0
Goedkope Container Huren in heel NL
Met een paar klikken snel geregeld
Voor 17:00 uur besteld, volgende werkdag geleverd

Welke container mag hout?

De meeste soorten hout mag in een container houtafval. Klasse A-hout en B-hout zijn hierin toegestaan. De uitzondering is geïmpregneerd hout, ook wel chemisch verduurzaamd of C-hout genoemd.

In houtcontainers voor A en B hout mogen allerlei soorten houtafval, zoals onbehandeld kaal hout, geschilderd en gelakt hout, vezel- en spaanplaten, parket en laminaat, (hard)houten deuren en kozijnen, multiplex, houten meubilair, gelamineerde kasten en planken. Ook MDF houtafval en OSB vallen onder deze afvalhoutsoort. Spijkers, bouten en schroeven tot een maximale grootte van 10mm mag je laten zitten.

Kan hout in de groene container?

Nee, hout mag niet in de groene container. Deze is alleen bedoeld voor gft afval (groente, fruit en tuinafval). Onder tuinafval valt met name snoeiafval en bladeren. Te dikke takken en boomstronken zijn ook niet toegestaan, omdat dit het compostering proces vertraagd.

Mag hout in de grijze container?

Nee, hout mag niet in de grijze container. De grijze bak is bedoeld voor restafval. Dus bijvoorbeeld grote stukken vloerbedekking, houten planken en kapotte meubels zijn grof afval en vallen onder grofvuil. Meestal kun je hout gratis wegbrengen bij de gemeentestort.

Kan hout bij restafval?

Nee, hout is niet toegestaan bij restafval. Onder restafval wordt gemengd klein huishoudelijk afval verstaan. Houtafval is grof afval en dient apart aangeboden te worden bij de milieustraat of je kunt bijvoorbeeld een houtcontainer huren voor grote hoeveelheden afvalhout.

Wat mag er in een houtcontainer?

In een houtcontainer mag je klasse A- en B-hout gooien. Hieronder staat een lijst met alle toegestane houtsoorten.

  • Onbeschilderd en geschilderd hout

  • Gelakt of gebeitst hout

  • Hardboard/softboard

  • Laminaat en parket

  • Spaanplaat en vezelplaat

  • Houten deuren en kozijnen

  • Geplastificeerde en gefineerd hout

  • Houten meubels (zonder bekleding)

  • Geperst hout (zoals MDF, OSB en multiplex)

  • Spijkers, schroeven en bouten tot 10 mm mogen blijven zitten

Welke container voor tuinhout?

Tuinhout mag in een grofvuilcontainer en bouwafval container. Geïmpregneerde houtsoorten, verbrand, verrot of beschimmeld hout zijn niet toegestaan in een houtafval container. Tuinhout is vaak chemisch behandeld (geimpregneerd) en het kan daardoor niet hergebruikt worden. Tuinhout valt onder klasse C-hout en wordt dus gezien als grofvuil of bouw- en sloopafval.

welke container mag hout

 

Heb je vragen?

Bel ons

Maandag t/m vrijdag
08:00 uur - 17:00 uur

085 - 06 08 410

E-mail

[email protected]
Antwoord binnen 1 werkdag

Mail ons
4.6Review LogoWij scoren een 4.6 op Google reviews

Container Huren Nederland

Tolnasingel 1
2411 PV Bodegraven
Nederland Bekijk op Google Maps

BTW NL175997093B03
KVK 63708477

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »