Advies nodig?
0
Goedkope Container Huren in heel NL
Met een paar klikken snel geregeld
Voor 17:00 uur besteld, volgende werkdag geleverd

Is spaanplaat houtafval?

Ja, spaanplaat is houtafval. Het valt onder B klasse hout. Voor het afvoeren van deze houtsoort kun je een goedkope houtcontainer huren. Daar kun je alle spaanplaten, maar ook bijvoorbeeld laminaat, houten kasten, deuren, kozijnen en ander sloophout in kwijt.

Waar valt spaanplaat onder?

Spaanplaat valt onder klasse B hout. Dit type houtafval is het meest voorkomende afvalhout. Onder b-hout vallen geperste, geplastificeerde, gelamineerde en verlijmde houtsoorten, MDF houtafval, hardboard, softboard, spaanplaten, vezelplaat, houten meubels, deuren en kozijnen en geverfd, gelakt en geschilderd hout.

Wat te doen met spaanplaat?

Vrijgekomen spaanplaat bij het verbouwen of slopen van huizen en gebouwen kun je op verschillende manier afvoeren. Je kunt er bijvoorbeeld een speciale afvalcontainer voor laten plaatsen op jouw locatie of het bij de vuilstort brengen.

In sommige gevallen kun je de gemeentedienst inschakelen voor het ophalen van spaanplaten. Tot slot, als het plaatmateriaal nog in aardige conditie is, kun je het bijvoorbeeld aanbieden op marktplaats voor tweedehands gebruik.

Container voor spaanplaat huren

Spaanplaat is toegestaan in de volgende containers:

  • houtafval container
  • bouwafval container
  • grofvuil container

In bovenstaande afvalcontainers mag je B-afvalhout deponeren. Wel is het natuurlijk het beste voor het milieu en je portemonnee als je zoveel mogelijk het houtafval gescheiden aanbiedt. Een hout container voor spaanplaat en andere B houtsoorten is de meest goedkope optie. C-hout zoals een oude schutting, mag alleen in een bouw- of grofvuilcontainer, maar niet in een houtafvalcontainer.

Spaanplaat afvoeren gemeente

Je kunt spaanplaat afvoeren bij de gemeente, of met een handige container voor A- en B-Hout. Deze wordt direct voor je deur geplaatst binnen 1 werkdag. Dan hoef je niet te sjouwen of op en neer te rijden naar de stort in jouw regio.

Je kunt er ook voor kiezen om het plaatmateriaal bij het afvalbrengstation of de milieustraat te brengen. Bij de meeste gemeentes mag je een beperkte hoeveelheid per huishouden aanbieden en worden er daarnaast kosten in rekening gebracht.

Kun je spaanplaat recyclen?

Spaanplaat is goed te recyclen voor hergebruik en het is een veelzijdig product. Met een shredder wordt het vermalen tot fijne houtstof. En dit wordt gebruikt als grondstof voor nieuwe geperste houtsoorten. Veel ander houtafval wordt trouwens gebruikt om weer nieuwe spaanplaten te produceren, dat noem je spaanplaat recycling.

is spaanplaat houtafval

 

Heb je vragen?

Bel ons

Maandag t/m vrijdag
08:00 uur - 17:00 uur

085 - 06 08 410

E-mail

[email protected]
Antwoord binnen 1 werkdag

Mail ons
4.6Review LogoWij scoren een 4.6 op Google reviews

Container Huren Nederland

Tolnasingel 1
2411 PV Bodegraven
Nederland Bekijk op Google Maps

BTW NL175997093B03
KVK 63708477

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »